Van Meer Production

Technisch Sales Engineer

 • Vacature
 • Fulltime baan
HBO
 • Noord-Brabant
 • Zeeland
Tholen
15 april 2024
17 juli 2024

Details van de functie

Logo Ben jij technisch onderlegd en gedreven in sales? Heb je een passie voor het voorzien van op maat gemaakte technische oplossingen en het ontzorgen van klanten? Dan is deze functie op jouw lijf geschreven! Als Technisch Sales Engineer ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Samen met collega's pak je projecten op en zorg je voor een succesvolle samenwerking met de klant.

Hoe zien je werkzaamheden eruit?

Als Technisch Sales Engineer ben je verantwoordelijk voor het verzamelen van technische informatie voor projecten die binnenkomen via ons sales team, of onze klanten. Je communiceert intensief met klanten en de interne collega's om de details te verzamelen voor het ontwerp van single- of multi-drive opstellingen of EES (Electrical Energy Storage) oplossingen. Op basis van deze informatie maak je een eerste technisch ontwerp en stel je gedetailleerde offertes met single line op. Aan jou de taak om deze offertes samen met de sales toe te lichten en klanten te overtuigen van jouw technische oplossing.

Bij opdracht volg je het project zelf of nauw samen met de Projectcoördinator op. Je bewaakt de planning en houd je klanten op de hoogte van eventuele afwijkingen. Je evalueert aangeleverde technische informatie vanuit collega’s en licht deze toe aan klanten, waarbij je beschikt over voldoende technische productkennis om vragen te beantwoorden.

Je komt terecht in een gezellig salesteam wat jong van geest is. Je volgt de uitstaande projecten/offertes op en zorgt voor een accurate en correcte administratieve verwerking van bijhorende informatie. Daarnaast ben je, samen met je collega’s, verantwoordelijk voor het realiseren van een maandelijkse orderintake en met jouw gedreven technische en commerciële instelling draai je je hand dan ook niet om voor het behalen van de afgesproken doelen.

Wat heb je nodig voor deze rol?
Van nature heb je een servicegerichte instelling en het ontzorgen van klanten is je op het lijf geschreven. Je bent gewend om projectmatig te werken en daarin een sleutelrol te vervullen. Daarnaast schakel je moeiteloos van een telefoontje met de klant, naar een overleg met de Projectcoördinator, naar het bedenken en calculeren van een technische oplossing. Je bent enthousiast en trots op je product en weet dit ook over te brengen op de klant.

Verder ben je:
 • In het bezit van een afgeronde Hbo opleiding Elektrotechniek;
 • Communicatief zeer vaardig (ook in het Engels);
 • Enthousiast en leergierig;
 • Bereid om aanvullende vakgerichte opleidingen of cursussen te volgen.

Wat krijg je ervoor terug?
Van Meer is een sterk groeiend en gedreven familiebedrijf met een internationaal karakter, die haar successen behaald door diverse dynamische teams met toegewijde professionals. Daarnaast is Van Meer een professioneel bedrijf met een informele werkomgeving, waardoor we ook regelmatig leuke personeelsactiviteiten organiseren. Je komt te werken in een modern en licht gebouw met ruime werkplekken en alle nodige faciliteiten om jouw potenties te ontdekken.

Bij Van Meer stimuleren we niet alleen productiviteit, maar ook persoonlijke en professionele ontwikkeling. Onze bedrijfscultuur draait om voortdurende kennisvergroting en biedt volop ruimte om eventuele expertises toe te passen én te vergroten, hiervoor stellen we dan ook diverse scholingsprogramma’s ter beschikking. Veiligheid is tevens een belangrijke kernwaarde voor Van Meer. Hierom krijgen collega’s via ons 5S-programma de vrijheid om verbeteringen voor te stellen en bij te dragen aan de groei die we uiteindelijk gezamenlijk realiseren.

Verder bieden we je:
 • Een hele leuke baan als Technical Sales Engineer;
 • We betalen een goed salaris wat gangbaar is in de sector;
 • Reiskostenvergoeding;
 • 27 vakantiedagen;
 • 13 ADV dagen;
 • Smartphone met zakelijk abonnement;
 • Gezellig en informeel team wat jong van geest is;
 • Uitgebreid scholingsprogramma;
 • Deelname aan personeelsactiviteiten.

Ons verhaal:
Van Meer is een system integrator en serviceprovider van elektrische en mechanische aandrijfsystemen voor verschillende industriesectoren en marine. Onze kernactiviteit is vierledig: we zorgen voor de engineering, de implementatie, het onderhoud en het beheer van elektrische en mechanische installaties en dat gedurende hun volledige levensduur. Het hebben van deze kennis en kunde onder één dak is wat Van Meer uniek maakt.

Onze organisatie is in 1991 opgericht door Rob van Meer en vandaag hebben we vestigingen in Nederland en België. We zijn voornamelijk actief in de Benelux en EMEA en zijn specialist op het gebied van:
 • Rotating equipment: revisie, onderhoud en nieuwlevering van elektromotoren, generatoren, tandwielkasten, ventilatoren en pompen:
 • Drives: nieuwlevering en onderhoud van frequentieomvormers, panelenbouw, aandrijfsystemen en turnkey oplossingen:
 • Field Services: ondersteuning op locatie voor onder meer trillings-, diagnostische, infrarood en elektrische metingen, balanceringen en pomp- , ventilator- en tandwielinspecties.

Dus, ben jij op zoek naar een uitdagende baan met diverse groeikansen? Wacht dan niet langer en sluit je aan bij Van Meer en onze missie om innovatie en technologische vooruitgang te stimuleren. Solliciteer direct door je actuele cv te sturen naar [stuur een e-mail].

Heb je vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiter Jesse van Liempt op [klik hier voor het telefoonnummer] of [klik hier voor het telefoonnummer] . Per mail kan uiteraard ook; [stuur een e-mail]
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Contactpersoon:
Jesse van Liempt
E-mailadres:

Acquisitie n.a.v. deze functie wordt niet op prijs gesteld!

Sollicitatieformulier

Vul hieronder jouw gegevens in. (velden met een * zijn verplicht)

Bladeren…

Let op! Plaats je reactie en voeg je CV-bestand toe, bedrijven stellen dit zeer op prijs.
(Bestand dient niet groter te zijn dan 2MB)

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door Van Meer Production gebruikt om jouw sollicitatie te kunnen beantwoorden;
 • Indien gewenst mag het bedrijf waar ik mijn sollicitatie naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van informatie te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze sollicitatie te plaatsen;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.