Facilicom Solutions

Consultant Social Impact

Details van de functie

Logo Wil je betekenisvol werk doen met maatschappelijke impact? Jij start sociale projecten op en zorgt daarmee voor kansen voor iedereen.

Functieomschrijving

Wij zijn Facilicom Group, een Nederlands familiebedrijf en met 22.000 collega's een van de grootste dienstverlenende organisaties in ons land. Voor onze integrale dienstverlening zoeken wij een extra collega die specialist is (of wordt) op het gebied van Social Impact. Hou jij ervan om te werken in een professioneel maar informeel en gezellig team? Ben je een echte projectmanager en pak jij graag een aanjagersrol?

 

Onze dienstverlening betreft integraal facilitair management (IFM): alle schoonmaakwerkzaamheden, beveiliging, catering, groenonderhoud en nog vele andere diensten vertrouwt een tal van klanten als KLM, ABN AMRO, Essent, Jacobs Douwe Egberts, aan Facilicom Solutions toe. Dat is een verantwoordelijke en mooie uitdaging die we graag aangaan.

 

Wat ga je doen?

Voor Facilicom is sociale impact een belangrijke pijler. In samenwerking met de collega's bij onze opdrachtgevers heb jij een verantwoordelijke rol in het behalen van onze sociale ambities. Jij zoekt kansen voor het invullen van vacatures op een sociale manier en start sociale projecten op. Hiermee zorg jij voor kansen voor iedereen. En dan met name op die mensen die soms een extra steuntje in de rug nodig hebben. Jij pakt de regie, bent onze spin in het web en bent ons aanspreekpunt op het gebied van sociale impact.

 

Je draagt zorg voor planning, opstart, uitvoering en afronding van het project én voor tussentijdse rapportage. Je werkt zowel vraaggestuurd ad-hoc als projectmatig. Hierbinnen draag je zorg voor de planning, opstart, uitvoering en afronding van het project én voor tussentijdse rapportage. Je werkt hierin samen met onder andere onze eigen Facilicom-divisies, MBO-scholen en kunt rekenen op de begeleiding en ondersteuning van onze sociale onderneming Buitengewoon met betrokken teamleden.Tegelijkertijd wordt verwacht dat jij ook zelf een netwerk opzet van partners die kunnen bijdrage aan de invulling van onze ambities.

Momenteel spelen er een aantal projecten naast het realiseren van sociale instroom. Deze projecten worden (in overleg) verdeeld tussen de huidige consultant en jou. De thema's binnen deze projecten zijn:
 • PSO-certificering en sociaal inkopen;
 • Ontwikkelen en geven van interne trainingen;
 • CSRD met de focus op Impact op maatschappij;
 • Rapportages digitaliseren en automatiseren.

Je officiële standplaats is ons kantoor in Rotterdam. In de praktijk werk je echter op locaties door het land, om een goed beeld te krijgen van wat er speelt bij verschillende klanten en hun locaties. Dit combineer je met thuiswerken en hybride overlegvormen. Onze organisatie is groot, divers en in ontwikkeling. Je zal dan ook geregeld proactief contact leggen met andere collega's om kansen te signaleren en te verzilveren.

Wat je krijgt

Een energieke, professionele werkomgeving waar veel met elkaar gelachen wordt, waar volop beweging is en waar jij een bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van onze organisatie. Je maakt onderdeel uit van een team van vier specialisten waarbij drie zich richten op Duurzaamheid en nu nog één iemand op Sociale Impact. Verder bestaat het team uit de manager, met kennis over beide thema's. Uiteraard vinden wij onszelf een professioneel team met een gezellige werkcultuur. Een informele werksfeer vinden we belangrijk, dus de deur voor advies staat bij iedereen open.

 

De omvang en veelzijdigheid van Facilicom Group biedt jou volop mogelijkheden tot groei en het najagen van je ambities. Bovendien krijg je: 
 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.500,- en € 4.500,- bruto o.b.v. 40 uur per week. Het uiteindelijke salaris is afhankelijk van je opleiding en werkervaring;
 • een aantrekkelijke tantièmeregeling van maximaal 9,4% van een bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantiegeld én een netto onkostenvergoeding;
 • een elektrische auto van de zaak en NS Business Card of mobiliteitsvergoeding;
 • een laptop en smartphone;
 • volop trainings-, opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • jaarlijks 27 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband;
 • een uitstekend pensioen;
 • en de mogelijkheid tot deelname aan collectieve regelingen zoals (zorg)verzekeringen en bedrijfsfitness.

Wie je bent

Je hebt een groot hart voor inclusie en bent echt volhardend om je doelen te bereiken. Je bent intrinsiek gemotiveerd om impact te maken. Je bent leergiering met een ondernemende geest.

Bovendien herken jij jezelf in onderstaand profiel:
 • je hebt aantoonbaar hbo werk- en denkniveau;
 • je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • je hebt daarnaast ervaring met projectmanagement;
 • je bent een echte 'regelneef' (of -tante!) en houdt het liefst 20 ballen tegelijk in de lucht;
 • je bent sterk in samenwerking en het maken van verbinding.

Als je kennis hebt van relevante instrumenten, wet- en regelgeving of subsidies (bijvoorbeeld regelingen rond het doelgroep register of toepasbare ontwikkelmethodieken voor statushouders of leerlingen vanuit praktijkonderwijs) is dat een pré.

 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Sven Vos (onze recruiter) via [klik hier voor het telefoonnummer] .

 

Sluit het geschetste profiel niet helemaal op jou aan, maar geloof jij tóch dat deze uitdaging jou echt op het lijf geschreven is? Ook dan nodigen we je graag uit om te solliciteren.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Facilicom Solutions