NS

Monteur technische dienst - Amsterdam

Details van de functie

Logo Als Monteur technische dienst werk je tussen treinen en op verschillende locaties, met diverse technologieŽn en machines. Jouw rol: machines in topconditie houden voor veilig treinonderhoud

Daarom wil je als Monteur technische dienst bij NS werken
 • Je krijgt de kans om te werken tussen de treinen, waar een breed scala aan technologieŽn en machines op je wacht om aan te sleutelen.
 • Je maakt deel uit van een team dat actief bezig is met de professionalisering van technische diensten binnen NS
 • Je zorgt voor goed werkende machines zodat jouw collega?s veilig de treinen kunnen onderhouden.
Wat ga je doen als Monteur technische dienst bij NS
Als Monteur Technische Dienst maak jij deel uit van een team dat zich inzet voor de optimale prestaties van onze treinen in Nederland. Samen met je collega?s zorg je ervoor dat al onze technische werkplaatsen en de bijbehorende apparatuur op in tip-top conditie blijven. Hierdoor kunnen onze treinmonteurs hun werk efficiŽnt uitvoeren en kunnen onze treinen veilig en snel weer de rails op. Je werkt tussen diverse technologieŽn en machines die cruciaal zijn voor het veilige en vlotte treinonderhoud. Geen dag is hetzelfde en je komt op verschillende NS-locaties binnen de regio Randstad zuid. Elke dag start je de dag met een bak koffie en de gezellige collega?s vanaf de vaste standplaats in Leidschendam.

Jouw taken omvatten onder andere:
 • Het verzorgen van onderhoud en het oplossen van storingen aan een gevarieerd scala aan machines, installaties en gereedschap op verschillende locaties. Zo kan het zijn dat je de in de ochtend een accu van een heftruck vervangt die defect blijkt te zijn, en in de middag druk bezig bent met het oplossen van een storing aan de treinwasinstallatie.
 • Het uitvoeren van technische analyses om storingen te voorkomen en onderhoud te optimaliseren, in nauwe samenwerking met de maintenance engineer. Het uitvoeren van modificaties aan diverse apparatuur en gereedschappen om ervoor te zorgen dat ze up-to-date blijven en aan de nieuwste normen voldoen.
 • Actief bijdragen aan het oplossen van veiligheidsincidenten en het waarborgen van kwaliteit en veiligheid. Dit zijn onze topprioriteiten, en we nemen ze uiterst serieus.
 • Het aansturen en begeleiden van externe partijen.
 • Het actief meedenken en bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe werkprocessen die leiden tot meer efficiŽntie en effectiviteit in ons dagelijkse werk. We geloven in voortdurende verbetering.
Bij NS draait het om teamwork en passie voor techniek. Jouw positieve inzet maakt elke dag een verschil in het soepel laten verlopen van onze operaties

Dit zijn de functie-eisen
 • Je hebt minimaal een afgeronde mbo 3 opleiding in een technische richting (harde eis), zoals mechatronica, bestruringstechniek of elektrotechniek.
 • Je hebt tenminste 3-5 jaar ervaring in een technische omgeving, bij voorkeur in een functie waar complexe storingen ook een rol spelen. Een elektrisch schema lezen is voor jou geen probleem.
 • Je hebt goede analytische vaardigheden.
 • Veiligheid staat bij jou hoog in het vaandel.
 • Je hebt voldoende kennis van datasoftware om deze uit te kunnen lezen en te gebruiken bij het analyseren.
 • Je bent nauwkeurig en veiligheidsbewust.
 • Je bent in bezit van een rijbewijs.
Bij NS werken we met de volgende drie gedragskenmerken: aan- en uitspreken, durf en veranderbereidheid. Voor deze functie in dit team ligt de nadruk op veranderbereidheid ? als je niet van verandering houdt dan is dit niet jouw plek. Dit betekent dat je een actieve bijdrage levert aan de veranderingen omdat jij hier energie van krijgt.

Dit zijn de arbeidsvoorwaarden
Werken bij NS betekent dat jij hťt verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Je maakt deel uit van een organisatie die midden in de maatschappij staat en Nederland in beweging brengt. Maar als ťťn van de grootste werkgevers van Nederland hebben we je zoveel meer te bieden. Voor deze functie is dit onder andere:
 • Een goed salaris, dit bedraagt voor deze functie maximaal EUR 3.708,36 bruto per maand (schaal 57).
 • Een 36-urige werkweek.
 • 144 uur wettelijk verlof (o.b.v. een fulltime dienstverband) + extra verlof afhankelijk van leeftijd (minimaal een week).
 • De mogelijkheid om 3 christelijke feestdagen om te ruilen voor 3 niet-christelijke feestdagen.
 • Je treinreizen in de 2e klas zijn gratis; in de 1e klas reizen kan tegen een kleine eigen bijdrage.
 • Je gezin reist gratis in de daluren.
 • Korting op Europese treinreizen zodra je 1 jaar bij NS werkt.
 • Een keuzeplan met o.a. fietsenplan, extra pensioenopbouw of extra vakantiedagen.
Solliciteren naar deze baan
Solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging en binnen twee weken reageren wij op jouw sollicitatie.

Je kunt je sollicitatie richten aan Wouter Harmsen, corporate recruiter.

Vragen over het proces? Mail naar Karin van onze frontoffice via: [stuur een e-mail].

Liever telefonisch contact: bel dan met onze frontoffice via [klik hier voor het telefoonnummer] .
 • Een achtergrondonderzoek, met o.a. VOG (Verklaring omtrent Gedrag), maken deel uit van de sollicitatieprocedure. Denk hierbij ook aan het tekenen van een integriteitsverklaring en geheimhoudingsverklaring.
 • We vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zich thuis voelt. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid. Lees hier meer.
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook gťťn oproep voor acquisitie. Deze functie kan niet op interim basis worden vervuld. Bekijk daarvoor onze inhuur pagina.
[#LI-WH1]

Hier ga je werken
Je gaat werken bij de technische dienst van Onderhoudsbedrijf Watergraafsmeer, Servicebedrijf Randstad Noord en de TechniekFabriek. Je maakt deel uit van een team van zeven monteurs technische dienst, een werkvoorbereider en de regiomanager. Je werkt in een vast rooster van maandag tot en met vrijdag, van 8:00 tot 16:30 uur. Daarnaast draai je wachtdienst in een rooster met jouw collega's, en kun je op die momenten ook buiten reguliere werktijden worden opgeroepen.

Je begint je dag bijna altijd vanaf het onderhoudsbedrijf in Watergraafsmeer. Er zijn bedrijfsbussen beschikbaar die je kunt gebruiken wanneer je voor een klus op pad moet. Het leuke is dat je tussen (maar niet aan) de treinen werkt, waar een grote diversiteit aan techniek op je wacht om aan te sleutelen, zowel in teamverband als zelfstandig.

Binnen NS werken de technische diensten momenteel aan een professionaliseringsslag. De uitdaging voor het team is om de nieuwe werkwijze, processen, administratie en mogelijke verbeteringen eigen te maken.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van NS