Kracht voor Jeugd en Gezin

Preventiemedewerker Jeugd 12-

Details van de functie

Logo Ga jij Haagse kinderen helpen met passende jeugdhulp?

Functieomschrijving

Als preventiemedewerker jeugd bij Kracht Den Haag ben je een cruciale schakel in het realiseren van onze missie: het bieden van goede, veilige en effectieve ondersteuning aan de inwoners van Kust en Escamp in Den Haag. Je doet dit door middel van een integrale aanpak, waarbij alle zorg, sociale ondersteuning, en dienstverlening in nauwe samenspraak met en dichtbij inwoners wordt georganiseerd. Je streeft ernaar om het sociale netwerk en basisvoorzieningen optimaal te benutten, met als uiteindelijk doel de maximale tevredenheid van de inwoners te bereiken. 

 

Verantwoordelijkheden; 

 • Op een laagdrempelige, empathische manier aansluiten bij ouders en jeugdigen die vragen hebben over opvoeden en opgroeien. 
 • Informatie en begeleiding bieden aan gezinnen, waarbij je de 'vraag achter de vraag' probeert te achterhalen om zo vertrouwen en perspectief te bieden. 
 • Het voeren van gesprekken met kinderen en jeugdigen (0 jr. tot 18+) om hun behoeften en uitdagingen helder te identificeren. 
 • Het maken van een nauwkeurige inschatting van het opvoedvraagstuk en stem indien nodig en met goedkeuring van de ouders af met alle betrokkenen, zoals GGD, scholen, huisartsen, en integrale vroeghulp. 
 • Samenwerken met lokale partners en multidisciplinaire teams om de vraagstelling te verduidelijken en gezamenlijke oplossingen te vinden. 
 • Adviseren en informeren van de samenwerkingspartners en het verwijzen vanuit een integrale aanpak, indien passend, door naar het Krachtteam of specialistische zorg. 
 • Het bevorder van de empowerment van gezinnen en netwerken door eigen oplossingen te stimuleren en te ondersteunen. 

 

Als preventiemedewerker werk je volledig zelfstandig en gebiedsgericht. Je werkt op de krachtpunten in nauwe samenwerking met de Krachtteams en je maakt deel uit van team Toegang. Dit team is verantwoordelijk voor het eerste contact met de klant, luistert wat er nodig is en doet onderzoek als er meer nodig is. Hiërarchisch val je onder de teamcoach krachtteam Toegang. 

Wat je krijgt

We bieden je een arbeidsoverkomst aan voor de duur van een jaar, met de intentie om je na een jaar een contract te geven voor onbepaalde tijd. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Sociaal Werk en bestaan (onder andere) uit onderstaande: 

  

 • Een maandsalaris tussen € 2.943,- en € 4.110,- op basis van 36 uur per week. Het uiteindelijke salaris is afhankelijk van je opleiding, ervaring en het aantal uren dat je per week werkt. 
 • Individueel keuzebudget van bijna 19% bestaande uit: 

  -8% vakantiegeld 
 • Een eindejaarsuitkering 
 • Een loopbaanbudget 
 • Ontwikkelings- en scholingsmogelijkheden; 
 • Je krijgt voor je werk een smartphone en een laptop ter beschikking.

Wie je bent

Wij zijn op zoek naar een teamlid met aandacht voor precisie en detail. Wij streven naar meetbare doelen en actiegerichte prestaties. Vanuit een effectieve samenwerking, werken wij naar volledige tevredenheid van onze klanten. Dat is cruciaal. Verder vinden wij het belangrijk dat iemand het vermogen heeft om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden en waarderen wij een proactieve en initiatiefrijke houding.  

 

 Verder zien we graag dat je jezelf herkent in zo veel mogelijk van onderstaande punten: 

 

 • Mbo-niveau op het gebied van Pedagogiek.
 • Uitgebreide kennis van de sociale kaart van de wijk en het vermogen om effectief samen te werken met lokale partners. 
 • Begrip van complexe gezinssystemen, ervaring met voorkomende (psychiatrische) problematiek(en), en het herkennen van signalen en risicofactoren voor onder andere kindermishandeling. 

Reageren

Wil je meer weten over de baan of de wervingsprocedure? Neem dan contact op met Justin Kluin, onze recruiter. Je kunt hem bereiken via [stuur een e-mail].

Wil je gelijk solliciteren? Dan ontvangen we graag je cv en een motivatie. Je kunt deze uploaden via onze website.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Kracht voor Jeugd en Gezin