ABC Professionals

Draaier Verspaning

 • Vacature
 • Fulltime baan
 • Detachering
MBO
 • Noord-Holland
Beverwijk
3 mei 2024
3 juli 2024

Details van de functie

Logo Functieomschrijving:
Voor dit bedrijf zijn we op zoek naar een draaier verspaning. Aan de slag met complexe werkstukken op moderne draaibanken die je nergens anders tegen zult komen! Ben jij er klaar voor?

Wat is je werkomgeving?
Je komt te werken binnen het verspaningsteam, wat valt onder reparatie, montage en onderhoud (RMO) binnen de onderhoudsservice. De verspaning is opgedeeld in twee groepen, namelijk vlak en rond. Het gaat hier een functie in het team rond. Beide groepen, beiden bestaand uit 12 ervaren draaiers, werken volgens het tweeploegendienst rooster. In het tweeploegendienst rooster werk je de ene week van 6.00 tot 14.00 uur en de andere week van 14.00 tot 22.00 uur.

Als draaier verspaning in de draaierij houd jij je met name bezig met het draaien van complexe werkstukken, van handformaat tot wel 22 ton. Zo'n 90% is enkelstuks werk, dus geen massaproductie! Je maakt jouw werkstuk van start tot finish, waarbij je soms met heel nauwkeurig werk te maken hebt. Dat maakt deze functie erg afwisselend en uitdagend.

Je bent werkzaam op verschillende machines, zowel conventioneel als CNC. De CNC machines waaraan jij komt te werken hebben Siemens 840D programmatuur, dus het zou mooi zijn als je dat al kent. Daarnaast is er een ruim gereedschapsbudget en krijg je de ruimte om mee te denken om te innoveren in nieuwe producten.

In deze functie werk je soms aan extreem grote en zware installaties en onderdelen. Hier leiden ze je uiteraard intern voor op, want je komt hier onderdelen tegen die je nergens anders tegenkomt. Denk daarbij aan walsen in diverse soorten en maten. Je zult veel gebruik maken van hijsmiddelen, dus als je nog geen kraanpapieren hebt, kun je die hier behalen.

Het is prettig als je oplossingsgericht bent, want vaak krijg je een tekening voor je kiezen en moet je zelf bepalen welke handelingen en in welke volgorde je die moet verrichten. Jouw werkstukken gaan daarna nog naar de meetkamer om te checken of ze de juiste plaats en vormtoleranties heeft. Je bent gewend om te werken met een flexibele planning, want het werkaanbod verandert per dag.

Functie eisen:
Wij gaan graag met je in gesprek over de functie “draaier verspaning”. De match zou perfect zijn wanneer je beschikt over:
 • Een afgerond mbo 3 diploma verspaning of werktuigbouwkunde.
 • Een VCA Basis certificaat of je bent bereidt om deze te behalen.
 • Ervaring met verspanen en eventueel ook met boren en/of steken.
 • Een hoog veiligheidsbewustzijn.
 • Stressbestendige vaardigheden.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord & geschrift.

Bedrijfsprofiel:
De werkzaamheden zullen worden verricht bij een bekende staalfabrikant gevestigd o.a. in de regio Beverwijk. Verdeelt over de verschillende fabrieken zijn er ongeveer 10.000 specialisten werkzaam. Een ieder in hun eigen vakgebied. Met z'n alle zijn ze er verantwoordelijk voor dat de organisatie in staat zal worden gesteld een grotere productiecapaciteit te behalen in de komende 2-3 jaar. I.v.m deze doelstelling zijn ze reeds begonnen met investeren.

Ben jij die techneut met een hart voor techniek?

Word dan ook een ABC Professional.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
per e-mail, stuur een e-mail
Contactpersoon:
Martin van Duijn
E-mailadres:

Acquisitie n.a.v. deze functie wordt niet op prijs gesteld!

Sollicitatieformulier

Vul hieronder jouw gegevens in. (velden met een * zijn verplicht)

Bladeren…

Let op! Plaats je reactie en voeg je CV-bestand toe, bedrijven stellen dit zeer op prijs.
(Bestand dient niet groter te zijn dan 2MB)

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door ABC Professionals gebruikt om jouw sollicitatie te kunnen beantwoorden;
 • Indien gewenst mag het bedrijf waar ik mijn sollicitatie naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van informatie te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze sollicitatie te plaatsen;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.