STL

Opleiding tot vrachtwagenchauffeur bij van de Lagemaat Transport B.V.

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?

Via het zij-instroomtraject kan jij je CE rijbewijs gaan halen. Jij denkt vast hoe gaat dit nu in zijn werk? Als wij (STL) jouw sollicitatie met cv en motivatie hebben ontvangen voor deze droom opleiding nemen wij jouw sollicitatie in behandeling. Wij sturen jouw cv en motivatie door naar van de Lagemaat Transport B.V. Bij interesse nemen zij vervolgens zelf contact met jou op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Is er een klik en heb jij goed kunnen uitleggen waarom je vrachtwagenchauffeur wil worden, dan wordt je aangemeld voor het zij-instroom traject waarbij jij met subsidie je CE rijbewijs kan gaan halen. Eerst zal hier een testdag voor ingepland worden waar jij een ochtend of een middag een aantal testen moet afleggen en een stukje gaat rijden. Aan de hand van deze test zal blijken of jij het in je hebt om vrachtwagenchauffeur te kunnen worden. Is dit allemaal positief verlopen dan krijg jij een GO van (STL) en mag jij met je theorie en lessen gaan starten. Tijdens het traject kan je bij van de Lagemaat aan de slag als logistiek medewerker.

Als jij je traject hebt doorlopen en je CE rijbewijs hebt gehaald ga je aan de slag als chauffeur. Van de Lagemaat transport is gespecialiseerd in verschillende soorten wegtransport zoals bouwtransport, infratransport, kraanwerkzaamheden en speciaal transport. Een erg veelzijdig bedrijf die van meerdere markten thuis is. Als je houdt van rijden met mooie vrachtwagens dan ben je bij van de Lagemaat transport op de juiste plek. Je werkzaamheden vinden voornamelijk plaats binnen Nederland maar soms kan een tripje naar het buitenland inclusief een overnachting in de vrachtwagen ook voorkomen als je langere tijd in dienst bent. De werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag en vinden plaats tussen 05:00/06:00 en 17:00/18:00, zo ben je elke avond op tijd thuis voor het eten.

Wat neem je mee?
 • Het rijbewijs B en je bent minimaal 18 jaar oud;
 • Een goede motivatie om vrachtwagenchauffeur te willen worden;
 • Een enthousiaste, gemotiveerde en betrouwbare persoonlijkheid;
 • Een representatieve uitstraling en goede communicatieve vaardigheden;
 • Eigen vervoer om naar de standplaats in Everdingen te komen (max 25 km woon-werk verkeer).

Waar ga je werken?

Van de Lagemaat Transport B.V. is een dynamisch transportbedrijf met een sterke focus op de bouwindustrie. Het bedrijf beschikt over een vloot van 11 vrachtauto's, waaronder kraanauto's, wat ze in staat stelt om flexibel te opereren en de klanten een uitgebreide dienstverlening te bieden. Het kantoor en terrein is gevestigd in Everdingen, maar ze bedienen klanten in de regio en daarbuiten. Als gespecialiseerd transportbedrijf in de bouwindustrie begrijpen ze de specifieke behoeften van de klanten. Ze hebben uitgebreide ervaring in het vervoer van bouwmaterialen, machines en apparatuur. De vloot omvat kraanauto's waarmee ze niet alleen kunnen laden en lossen, maar ook kraanwerkzaamheden kunnen uitvoeren. Dit stelt hen in staat om de klanten een complete oplossing te bieden en helpt hen tijd en kosten te besparen. Van de Lagemaat Transport B.V. beschikt over een ruim buitenterrein dat optimaal wordt benut voor op- en overslagdiensten. Ze bieden de klanten de mogelijkheid om hun goederen veilig en efficiŽnt op te slaan op het eigen terrein.

Wat krijg je?
 • Een opleidingstraject om je CE rijbewijs te halen met subsidie via STL;
 • Een tijdelijk contract in loondienst bij van de Lagemaat Transport B.V. met uitzicht op een vast contract;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO Beroepsgoederenvervoer;
 • Een informele werkomgeving en een collegiale werksfeer;
 • Een afwisselende baan met verantwoording en doorgroeimogelijkheden;
 • Hoge mate van vrijheid en mogelijkheden tot zelfontplooiing.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van STL