Buurtteamorganisatie Sociaal Utrecht

Buurtteammedewerker met specialisme Voordeur

 • Vacature
 • Vast contract
 • Utrecht
Utrecht
21 mei 2024

Details van de functie

Logo Heb jij enige ervaring binnen het sociaal domein en ben jij graag het eerste aanspreekpunt voor mensen die met een hulpvraag bij ons op locatie komen? Lees dan snel verder!

Functieomschrijving

Voor de Buurtteams Utrecht zoeken wij een Buurtteammedewerker met specialisme Voordeur. In deze functie ben jij het visitekaart van de Buurtteams en aanspreekpunt voor inwoners van de gemeente Utrecht. Je geeft inwoners informatie en voorlichting over onze dienstverlening en speelt een belangrijke rol in het toewijzen van de juiste ondersteuning. Met jouw kennis van de sociale kaart van Utrecht maak jij inwoners wegwijs waar zij het beste terecht kunnen.

 

Hoe ziet dit eruit?

Elk Buurtteam heeft zijn eigen voordeur in de wijk. Alle inwoners met een (psycho)sociaal vraagstuk zijn welkom. Daarnaast kunnen samenwerkingspartners ook via de voordeur terecht bij het Buurtteam. Bijvoorbeeld omdat zij klanten willen doorverwijzen of op een andere manier willen samenwerken met het Buurtteam. Iedereen kan op werkdagen tussen 9:00 - 17:00 uur terecht bij de locatie van het Buurtteam. Daarnaast heeft elk Buurtteam ook een eigen mailadres en een algemeen telefoonnummer. Er is gekozen voor het werken met voordeurmedewerkers, om de ambulante buurtteammedewerkers in staat te stellen hun outreachende en ambulante werk uit te voeren. Jij komt te werken in de wijken Ondiep - Pijlsweerd, Zuilen en West waar we dagelijks verantwoordelijk zijn voor de sociale basiszorg (WMO) aan volwassen inwoners in Utrecht. 

Jouw taken als voordeurmedewerker
 • Je verstrekt informatie over het buurtteam en geeft voorlichting over de werkwijze en de aanmeldroute van het buurtteam. Je beantwoordt vragen van klanten die langskomen bij de voordeur en neemt de binnengekomen e-mails en telefoontjes aan.
 • Je bent verantwoordelijk voor de verwerking van de aanmelding van de klant in het clientvolgsysteem.
 • Je zet vragen effectief door en draagt er zorg voor dat de vraag van de klant op de juiste plek komt. Je zorgt ervoor dat nieuwe klanten toegewezen worden aan het juiste buurtteam (sociaal of jeugd & gezin) of doorverwezen worden naar de juiste partner in de wijk en/of stad.  

Wat je krijgt

 • Je hebt een afgeronde relevante HBO -opleiding, bij voorkeur de opleiding Social Work. Je hebt kennis van meerdere leefgebieden, leeftijden en doelgroepen. Daarnaast heb je kennis van de sociale kaart van Utrecht ;
 • Je gelooft in de kracht van mensen en hun omgeving. Je hebt een klantgerichte benadering en sluit aan op wat de inwoner nodig heeft. Je kunt je verplaatsen en verdiepen in de behoefte van de klant. Je bent sociaal vaardig: open, prettig in het contact en kunt goed doorvragen. Je begrijpt dat hulp vragen soms moeilijk is en draagt door je houding bij aan een laagdrempelig buurtteam.
 • Je bent in staat om in korte tijd een vraag te analyseren en de klant op de juiste wijze toe te leiden naar passend (groepsgericht) aanbod. Je hebt ervaring met het in gesprek gaan met klanten en externe instanties. Je bent flexibel en werkt oplossingsgericht. Je bent stressbestendig en kunt een inschatting maken van eventuele calamiteiten. Je bent standvastig en weet duidelijk uit te leggen wat de werkwijze van het Buurtteam is.
 • Je bent cultuursensitief en hebt oog voor diversiteit. Je kunt je  aanpassen aan mensen met sterk uiteenlopende achtergronden. Je bent je bewust van je eigen normen en je kunt nieuwsgierig en sensitief blijven als de normen niet de jouwe zijn.
 • Je kunt planmatig werken en bent handig met het gebruik van de ICT-programma's, zoals Microsoft en (aanmeld)systemen.
 • Je bent gericht op effectief samenwerken met je collega's en stelt het gezamenlijk resultaat voorop. 

Wie je bent

We bieden je een afwisselende baan in een bruisende en informele organisatie. Je krijgt de mogelijkheid om mee te bouwen aan onze organisatie en deze verder vorm te geven.

Je arbeidsvoorwaardenpakket bestaat uit (onder andere) de volgende componenten:
 • Beloning conform cao Sociaal Werk schaal 8 (min € 3.191 en max € 4.547), mits je over een relevant Hbo diploma beschikt;
 • Individueel keuzebudget van bijna 19% inclusief eindejaarsuitkering;
 • Loopbaanbudget, te besteden aan je duurzame inzetbaarheid: 1,5% van het bruto maandsalaris;
 • Ontwikkelings- en scholingsmogelijkheden;
 • Je krijgt voor je werk een smartphone en een laptop ter beschikking.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Buurtteamorganisatie Sociaal Utrecht