NS

Tactisch business consultant - Utrecht

 • Vast contract
HBO
 • Utrecht
Utrecht
21 mei 2024

Details van de functie

Logo Jij onderhoudt met bijna alle bedrijfsonderdelen van NS contacten om procesverbeteringen te initiëren, te bepalen én te implementeren in de keten van het gehele onderhoudsproces.

Daarom wil je als Tactisch Business Consultant bij NS werken
 • Omdat je een veelzijdige rol krijgt waarin je procesverbeteringen implementeert, maar ook initieert in de keten van het gehele onderhoudsproces, met Onderhoud & Service (O&S), Transportbesturing (TB) en Service & Operatie (S&O). Deze verbeteringen zijn zowel IT- als productie gerelateerd.
 • Omdat je samen met jouw directe collega?s vorm geeft aan deze nieuwe functie die volledig aansluit op de veranderstrategieën van Onderhoud & Service op het gebied van de planning, uitvoering, besturing en monitoring van het gehele service-, herstel- en onderhoudsproces.
 • Omdat je komt te werken in een enthousiast en betrokken team met professionals die betrokken zijn bij een verscheidenheid aan werkvelden waarin je veel ruimte hebt om je verder te ontwikkelen.
Dit ga je doen als Tactisch Business Consultant
Jij bent als Tactisch Business Consultant verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van bedrijfsprocessen inclusief de ondersteunende IT systemen. Deze rol vervul je vanuit het Materieel Besturingscentrum NS (MBN) maar voor heel O&S, in nauw contact met de andere business consultants, de O&S productie en de IT organisatie. Je houdt de operatie goed in het oog en weet tot structurele verbeteringen te komen. Het MBN is onderdeel van O&S en heeft een cruciale rol in het bieden van een veilige en comfortabele treinreis van onze reizigers. Samen met medewerkers in de operatie willen we onder andere met IT-ondersteuning, slimmere processen en automatisering de materieelbeschikbaarheid optimaal houden.

Binnen het team zul je een juniorrol vervullen, waarbij je naast het oppakken van eigen projecten het team ondersteunt met de verschillende implementaties op het gebied van proces- en IT-ondersteuning binnen O&S. Een deel van je taken zijn vergelijkbaar met die van een Support Consultant, maar je bent breder inzetbaar en hebt de mogelijkheid om door te groeien binnen het team.

Jouw taken en werkzaamheden als Business Consultant zijn:
 • Het begeleiden van de implementatie van nieuw ontwikkelde processen naar de eindgebruiker; zowel opleiden als nazorg en voorstellen van nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen.
 • Leveren van een vakinhoudelijke bijdrage aan het verbeteren van bestaande toegewezen (deel)bedrijfsprocessen en implementeren van toegewezen nieuwe bedrijfsprocessen.
 • Ondersteunen bij het opstellen, monitoren en testen van maatregelen voor de kwaliteit en veiligheid van onze processen. Jij vertaalt de wensen en behoeftes naar de ontwikkelteams en bent de brug tussen operatie en IT.
 • Het zijn van de gesprekspartner voor bedrijfsonderdelen NS Techniek, Onderhoud & Service, Besturing Operatie en Service & Operatie.
 • Procesverbetering begint bij inzicht. Je maakt deel uit van een team dat zich richt op het onderzoeken en adviseren van de O&S operatie met betrekking tot trends, kansen en problemen.
 • Creëren van de toekomstvisie op de wijze waarop O&S het beste ondersteund en ontwikkeld kan worden.
 • Actualiseren en updaten van documentatie van processen en werkwijzen, het verzorgen van opleidingsmateriaal voor eindgebruikers.
 • Je hebt oog voor het nú en voor de wensen voor morgen.
Dit zijn de functie-eisen
Voor deze veelzijdige en kritische positie zet jij het volgende in:
 • Je hebt hbo/wo werk- en denkniveau
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal (minimaal B-level is de harde eis)
 • Je hebt affiniteit met IT.
 • Je bent in staat om op verschillende niveaus van de organisatie de verbinding te leggen, van de operatie tot aan hoger managementniveau
 • Je beschikt over een sterk conceptueel vermogen om huidige bedrijfsprocessen snel te doorzien en te komen tot verbetering ervan
 • Je wordt enthousiast van het gelijktijdig aanpakken van een grote diversiteit van projecten, zowel op inhoud als op omvang.
 • Je beschikt over voldoende stevigheid, sterke communicatieve vaardigheden en een constructieve instelling in de samenwerking met mensen met diverse achtergronden.
 • Je bent een teamspeler en geeft en ontvangt feedback op een open en constructieve manier.
 • Voor deze functie is een goede beheersing (minimaal B-level) van de Nederlandse taal vereist.
Dit zijn de arbeidsvoorwaarden
Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de dynamische wereld van duurzame mobiliteit. Jij helpt mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen. Bij NS krijg je veel vrijheid. De mogelijkheden om je te ontwikkelen zijn groot. We beloven je dat geen dag hetzelfde is. En als één van de mooiste werkgevers van Nederland hebben we nog meer te bieden. Voor deze functie onder meer:
 • Een salaris tussen EUR 2.695,- en EUR 4.875,- bruto per maand, afhankelijk van jouw kennis en ervaring (obv schaal 59 en een 36-urige werkweek).
 • Een 36-urige werkweek.
 • 144 uur wettelijk verlof (o.b.v. een werkweek van 36 uur) aangevuld met extra verlof afhankelijk van leeftijd (minimaal een week).
 • De mogelijkheid om 3 nationale feestdagen om te ruilen voor 3 niet-nationale feestdagen.
 • 3% eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag en een uitstekende pensioenregeling.. Je treinreizen in de 2e klas zijn gratis; in de 1e klas reizen kan tegen een kleine eigen bijdrage.
 • Je gezin reist gratis in de daluren.
 • Korting op Europese treinreizen zodra je 1 jaar bij NS werkt.
 • Professionele ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een keuzeplan met o.a. fietsenplan, extra pensioenopbouw of extra vakantiedagen.
We zoeken een junior Tactisch Business Consultant. Je krijgt de mogelijkheid om door te groeien naar Tactisch Business Consultant.
 • Wil je meer weten? Bekijk dan hier de Arbeidsvoorwaarden.
Solliciteren naar deze baan
En? Ben jij die Business Consultant die de coördinatie van ons team van Business Consultants met enthousiasme en empathie op zich wil nemen? Breng je de ervaring mee om ons team te versterken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Solliciteer direct (maar zeker vóór 23 mei LET OP week eerder) via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging, binnen 2 weken reageren wij op jouw sollicitatie.

Je kunt je sollicitatie richten aan Audrey van der Linde, corporate recruiter techniek.
Nog vragen over het sollicitatieproces? Mail naar onze frontoffice via [stuur een e-mail]
Heb je liever telefonisch contact? Bel dan met onze frontoffice op [klik hier voor het telefoonnummer] .

Goed om te weten:
 • Een achtergrondonderzoek, met o.a. VOG (Verklaring omtrent Gedrag), maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Denk hierbij ook aan het tekenen van een integriteitsverklaring en geheimhoudingsverklaring.
 • We vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zich thuis voelt. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid. Lees hier meer.
Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.
#LI-AV1

Hier ga je werken
We verwelkomen je graag op het MBN op het regiecentrum van NS en ProRail in Utrecht: het OCCR (Operationeel Controle Centrum Rail). Het MBN is het centrale besturingsorgaan van Onderhoud & Service (O&S) en ligt op 10 minuten loopafstand van Utrecht Centraal Station. Samen met je team werk je ook vaak op Utrecht Centraal en de verschillende locaties van O&S in het gehele land.

Het MBN is eindverantwoordelijk voor het zorgen dat de reiziger altijd voldoende, veilig, schoon en bedrijfszeker materieel heeft en in geval van een stranding zo snel mogelijk weer onderweg is. Zo dragen wij bij aan het bereikbaar houden van Nederland, voor iedereen. Het MBN heeft de ECM-3 rol vanuit de Spoorwegwetgeving (planning van onderhoud) en is daarmee verantwoordelijk voor het plannen van al het geplande en ongeplande werk voor Onderhoud & Service (O&S) locaties en de vrijgave van het materieel aan de treindienst. Dat gebeurt zowel voor techniek als voor reiniging.

Je maakt onderdeel uit van een team van 6 business consultants. Dit team werkt nauw samen met het team Proces & IT Ontwikkeling van O&S, de resultaatgebieden van NS (focus op RG5 wendbare logistiek en RG6 onderhouden) en de verschillende collega?s in de operatie.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van NS