WMO Radar

Wmo Radar - Ervaringsdeskundige Coördinator (Herstelacademie Delfshaven)

 • Vacature
 • Vast contract
 • Zuid-Holland
Rotterdam
15 juni 2024

Details van de functie

Logo Het team ervaringsdeskundigen leiden en het concept Herstelacademie in de wijk doorontwikkelen: Dat ga jij doen! Om mensen vanuit jouw eigen ervaring ondersteunen bij hun herstel.

Functieomschrijving

De Herstelacademie in het Huis van de Wijk Westervolkshuis in Delfshaven (naast het Sparta-stadion) is een laagdrempelige plaats voor mensen die te maken hebben gehad met een ontwrichtende ervaring. Het is een veilige plek waar de deelnemers die veelal uit de buurt komen, zich thuis voelen en zichzelf kunnen en mogen zijn. De deelnemers ontwikkelen zichzelf door middel van diverse herstelgerichte activiteiten. Bij de vrije inloop momenten komen deelnemers langs voor een eerste kennismaking in de aparte ruimte in het Huis van de Wijk, die door de deelnemers zelf wordt ingericht.

 

Het team Ervaringsdeskundigen doet de herstelgerichte intake, geeft zelf trainingen en bij het meedraaien in het programma is de herstelgerichte aanpak duidelijk zichtbaar. Zo werken we samen aan herstel. Het activiteitenprogramma wordt onder jouw leiding opgesteld door het team ervaringsdeskundigen, met en voor de deelnemers.

 

Ben jij de Ervaringsdeskundige-Coördinator met oog en oor voor de ander, zowel voor de teamleden als voor de deelnemers? Wil jij samen met WMO Radar de Herstelacademie in de Wijk tot een succes brengen? Dan zoeken wij jou!

 

 

Wat ga je doen?

 

Je bent verantwoordelijk voor de programmering en het initiëren van nieuwe inbreng en ideeën om de Herstelacademie in de Wijk tot wasdom te brengen. Je ondersteunt en geeft leiding aan het team ervaringsdeskundigen. Je geeft invulling aan de samenwerking met de medewerkers van WMO radar op het gebied van de ontwikkeling van de herstel-ondersteunende aanpak. Je draagt zorg voor de interne en externe communicatie van het program van de Herstelacademie. Je bent zichtbaar en aanspreekbaar voor de samenwerkingspartners.

 

In de Herstelacademie wordt nauw samengewerkt met (zorg)partijen zoals ReaktPG , het Centrum Voor Dienstverlening, Pameijer, de Voedseltuin, Basisberaad.

 

De Herstelacademie is gevestigd in het Huis van de Wijk Westervolkshuis en is gericht op de wijk. Samen met de coördinatoren van de Herstelacademie in de wijk in IJsselmonde en in Charlois geef je vorm aan dit nieuwe concept. De stip op de horizon ligt in 2024 waarin we samen met de gemeente en samenwerkingspartners nog vijf Herstelacademies in de Wijk gaan starten in Rotterdam.

 

 

Wie zijn wij?

 

?WMO Radar verbindt bewoners, bedrijven en organisaties in Rotterdamse wijken onder het motto 'Jij en ik, samen vooruit!'. Jij gaat aan de slag als ervaringsdeskundige in de Rotterdamse wijk Delfshaven. Wij zoeken medewerkers die geloof hebben in de talenten van een ieder en zin hebben om samen met ons van iedere buurt een betere buurt te maken.

Wat je krijgt

Wij bieden een afwisselende baan in een bruisende organisatie. Een baan waarin je verantwoordelijk bent voor de coördinatie van de herstelacademie en ruimte krijgt betekenisvol te zijn voor anderen vanuit je eigen ervaring en professionaliteit. Met voldoende ruimte voor eigen inbreng. Je krijgt bij ons vrijheid en verantwoordelijkheid. Daarnaast bieden wij:

 
 • Arbeidsovereenkomst voor 16 uur per week;
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie om daarna te verlengen voor onbepaalde tijd;
 • Salaris in schaal 8 cao Sociaal Werk;?
Toelichting: in schaal 8 is het maandsalaris tussen € 3.191,- en € 4.547,- op basis van een fulltime-overeenkomst. Fulltime is 36 uur, we zoeken iemand voor 16 uur. Het uiteindelijke salaris is naar rato van het aantal uren én op basis van je ervaring en opleiding.
 • Een Individueel keuzebudget bestaande uit:
 • eindejaarsuitkering;
 • 8% vakantiegeld;
 • Een opleidingsbudget;
 • Laptop en telefoon.

Wie je bent

Jij bent ervaren als ervaringsdeskundige. Je gelooft dat je door vallen maar vooral opstaan en continu leren, altijd een stap vooruit kan maken. Je hebt een luisterend oor en hebt zelf een herstelproces doorgemaakt. Je weet je werk goed te plannen en voelt je verantwoordelijk voor het behalen van resultaten van jou en van het team.

Wat neem je mee?
 • Je beschikt over HBO niveau verkregen door opleiding en/of aantoonbare werkervaring;
 • Je hebt werkervaring als ervaringsdeskundige;
 • Je hebt een opleiding tot ervaringsdeskundige afgerond (must-have). Dit kan zijn geweest bij bijvoorbeeld het Zadkine, Howie the Harp? of een cursus 'Werken met eigen ervaring' bij het Basisberaad;
 • Je weet je werk goed te plannen en voelt je verantwoordelijk voor het behalen van resultaten van jou en van het team;
 • Je hebt een pioniersmentaliteit om het concept Herstelacademie in de Wijk door te ontwikkelen en te verdiepen;
 • Ervaring met het coördineren van werkzaamheden van collega's;
 • Je kunt jouw opgedane ervaringskennis (met betrekking tot herstel van jezelf en van anderen) op professionele wijze inzetten ten behoeve van het herstelproces van anderen;
 • Je hebt ervaring met het geven van herstelgerichte trainingen.

Inhoudelijke vragen over de vacature kun je telefonisch stellen aan Marrig van der Werf, coördinator Herstelacademie in de wijk Charlois op telefoonnummer [klik hier voor het telefoonnummer] .

Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met onze recruiter, Demi Pors. Je vindt haar contactgegevens bij de vacature.

Wil je solliciteren? Stuur dan zo spoedig mogelijk je cv én een korte motivatie via de sollicitatiebutton aan ons door.

???????Ben je zzp'er of wil je op basis van detachering bij ons werken? We kunnen de mogelijkheden hiervoor bespreken.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van WMO Radar