STL

Opleiding tot vrachtwagenchauffeur bij Simon Loos Alkmaar

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?

Via het zij-instroomtraject kan jij je CE rijbewijs gaan halen. Jij denkt vast hoe gaat dit nu in zijn werk? Als wij (STL) jouw sollicitatie met cv en motivatie hebben ontvangen voor deze droom opleiding nemen wij jouw sollicitatie in behandeling. Wij sturen jouw cv en motivatie door naar Simon Loos. Bij interesse nemen zij vervolgens zelf contact met jou op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Is er een klik en heb jij goed kunnen uitleggen waarom je vrachtwagenchauffeur wil worden, dan wordt je aangemeld voor het zij-instroom traject waarbij jij met subsidie je CE rijbewijs kan gaan halen. Eerst zal hier een testdag voor ingepland worden waar jij een ochtend of een middag een aantal testen moet afleggen en een stukje gaat rijden. Aan de hand van deze test zal blijken of jij het in je hebt om vrachtwagenchauffeur te kunnen worden.

Je kunt de opleiding volgen op n van de standplaatsen. Met meer dan 60 standplaatsen door heel Nederland, is er altijd een opleidingsplek bij jou in de buurt. Je mag direct tijdens je opleiding bij hun in dienst te komen. Je gaat dan aan de slag als bijvoorbeeld bijrijder, rangeerder of warehouse medewerker. Wil je de opleiding liever combineren met je huidige baan? Ook dat kan. Dan kom je pas in dienst bij Simon Loos na het behalen van je C of CE opleiding.

Wat neem je mee?
  • Een Nederlands B rijbewijs;
  • Een goed beheersing van de Nederlandse taal;
  • Mbo werk- en denkniveau;
  • Flexibiliteit, motivatie en collegialiteit;
  • Eigen vervoer om naar de standplaats in Alkmaar te komen (woonwerkafstand max. 30 km).

Waar ga je werken?

Sinds 2021 is Simon Loos gefuseerd met Peter Appel Transport. Hieruit is een organisatie van ruim 3.000 medewerkers en 1.400 voertuigen ontstaan, verdeeld over meer dan 60 standplaatsen door heel Nederland. Zij werken hierbij in verschillende branches waarbij je kunt denken aan bulk- en benelux transport, drankenlogistiek, winkel- en horeca distributie.Zij zijn hartstikke trots op alle collega's die - dag in dag uit - de mooie naam in de logistiek waar maken. Als familiebedrijf vinden zij, of je nu onderweg bent of op de plaats van bestemming, persoonlijk contact en collegialiteit belangrijk. Kom jij ook werken bij het leukste familiebedrijf van Nederland?

Wat krijg je?
  • Een opleidingstraject om je CE rijbewijs te behalen met subsidie via STL;
  • Een contract in loondienst bij Simon Loos,en na een jaar kom je in aanmerking voor een vast contract;
  • Een salaris conform de cao Beroepsgoederenvervoer, altijd correct en op tijd;
  • Een goede begeleiding en cursussen van onze chauffeurstrainers;
  • Na het behalen van het CE rijbewijs kun je lo(o)s! Bij Simon Loos zijn veel doorgroeimogelijkheden, zoals de horeca- en winkeldistributie, netwerktransport, bulktransport en drankenlogistiek.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van STL