NS

Technisch medewerker materieelsystemen - Maastricht

Details van de functie

Logo Jij vindt het leuk om complexe technische problemen op te lossen. Zo ben jij de schakel tussen de monteurs op de productievloer en de ondersteunende afdelingen van het Onderhoudsbedrijf van NS.

Daarom wil je als Technisch Medewerker Materieelsystemen bij NS werken
Als technisch medewerker materieelsystemen (TMM-er) ben je de schakel tussen de productievloer en de ondersteunende afdelingen van het Onderhoudsbedrijf van NS.
Je bent hét aanspreekpunt voor monteurs bij complexe problemen en je denkt mee hoe onderhouds- en herstelwerkzaamheden zo efficiënt mogelijk uitgevoerd kunnen worden.

Dit ga je doen als Medewerker Materieelsystemen
Als technisch medewerker materieelsystemen ben je verantwoordelijk voor onder andere;
 • Het maken van werkbeschrijvingen
 • Het oplossen en vrijgeven van veiligheidsstoringen
 • Het accorderen van VBT-aanvragen
 • Het ontwikkelen en opstellen van procedures en het oppakken van vragen vanuit de werkvloer.
Goede en veilige treinen, dat is wat onze reizigers willen én verwachten. Als Technisch Medewerker Materieelsystemen ben je de schakel tussen de productievloer en de ondersteunende afdelingen van het Onderhoudsbedrijf van NS. Je bent hét aanspreekpunt voor monteurs bij complexe problemen en je denkt mee hoe onderhouds- en herstelwerkzaamheden zo efficiënt mogelijk uitgevoerd kunnen worden. Door de monteurs op een veilige en snelle manier hun werk te laten doen, kunnen treinen snel weer ingezet worden.

Dit zijn de functie-eisen
 • Je hebt minimaal een afgeronde MBO niveau 4 richting elektrotechniek / werktuigbouwkunde of mechatronisch;
 • Je hebt ruime technische kennis en hebt bij voorkeur ervaring met het werken aan treinen;
 • Je kunt goed samenwerken, bent proactief en beweegt je gemakkelijk tussen zowel monteurs als ketenpartners;
 • Je bent analytisch en stressbestendig;
 • Je bent communicatief sterk. Dit betekent dat je tijdig om hulp durft te vragen en dat je laagdrempelig klaar staat om collega?s verder te helpen;
 • Je bent computervaardig en kunt goed rapporteren. Dit betekent dat je op een objectieve manier, in chronologische volgorde, niet te gedetailleerd jouw verslagging doet. Jouw rapportages zijn goed leesbaar voor iedereen
Dit zijn de arbeidsvoorwaarden
Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Je maakt deel uit van een organisatie die midden in de maatschappij staat en Nederland in beweging brengt. Van deur tot deur. Maar als 1 van de grootste werkgevers van Nederland hebben we je zoveel meer te bieden. Voor deze vacature is dit op basis van een 36-urige werkweek (fulltime), onder andere:
 • Een salaris tot maximaal EUR 4.466,16- bruto per maand (schaal 58);
 • Je ontvangt een toeslag voor de wachtdiensten;
 • Minimaal 181 verlof uren per jaar;
 • Je treinreizen in de 2e klas zijn gratis; in de 1e klas reizen kan tegen een kleine eigen bijdrage;
 • Gratis treinreizen in de daluren voor je gezinsleden;
 • Korting op Europese treinreizen zodra je 1 jaar bij NS werkt;
 • Een keuzeplan met o.a. fietsenplan, extra pensioenopbouw of extra vakantiedagen.
Wil je meer weten? Bekijk dan hier de NS cao

Solliciteren naar deze baan
Solliciteer direct (maar voor 04-07-2024) via de sollicitatiebutton. Je kunt je sollicitatie richten aan Luuk van der Burgt, corporate recruiter techniek. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging en binnen 1 week reageren wij op jouw sollicitatie.

Je kunt je sollicitatie richten aan Luuk van der Burgt, corporate recruiter techniek.

Nog vragen over de sollicitatie procedure? Mail dan met Karin van onze frontoffice via: [stuur een e-mail].

Liever telefonisch contact? bel dan met onze frontoffice op [klik hier voor het telefoonnummer] .

Goed om te weten:
 • De eerste gesprekken vinden plaats op locatie.
 • Een achtergrondonderzoek, met o.a. VOG (Verklaring omtrent Gedrag), maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Denk hierbij ook aan het tekenen van een integriteitsverklaring en geheimhoudingsverklaring.
 • We vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zich thuis voelt. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid. Lees hier meer.
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie. Deze functie kan niet op interim basis worden vervuld. Bekijk daarvoor onze inhuur pagina.
Hier ga je werken
Je komt te werken op het onderhoudsbedrijf in Maastricht, één van de vier onderhoudsbedrijven van NS Onderhoud en Service. In Maastricht worden drie treinseries onderhouden, namelijk de VIRM en de FLIRT.

Je komt te werken in een jong team met 6 andere specialisten op de afdeling Support.
Dit team werkt oplossingsgericht. Elke collega heeft zijn eigen expertise. Voor deze positie ligt de focus op werktuigbouwkunde/pneumatiek en het mechatronisch aspect en in mindere maten op de elektronica. Je werkt in dagdiensten, maar hebt ook eens in de 6 weken een wachtdienst waarbij je 24/7 telefonisch bereikbaar bent voor het onderzoeken van veiligheidsstoringen en het afhandelen van VBT-en.

Als Technisch Medewerker Materieelsystemen ben je verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van monteurs in de productie. Je doet dit door het maken van werkbeschrijvingen, het geven van instructies en specificaties en het grondig analyseren van storingen aan het materieel.

Jij bent verantwoordelijk voor het oplossen en vrijgeven van veiligheidsstoringen, het accorderen van VBT-aanvragen, het ontwikkelen en opstellen van procedures en het oppakken van vragen vanuit de werkvloer. Daarnaast neem je deel in technische verbeterteams en ben je het aanspreekpunt voor collega?s van NS Techniek.

Je zit ongeveer 60% van je tijd op kantoor en 40% ben je op de werkvloer bezig met processen. Op de werkvloer ben jij op een prettige manier benaderbaar voor jouw collega?s. Je bent niet bang om tijdig hulp te vragen wanneer je ergens zelf niet uitkomt. Tijdens het inwerktraject krijg jij de basis aangereikt en vervolgens is het aan jou om eigen initiatief te tonen en te zien waar verbetermogelijkheden liggen. Op deze manier heb jij de regie in handen. Je werkt in een dynamische omgeving waarin je uitgedaagd wordt om je technische skills te gebruiken om samen met productie een veilige en bedrijfszekere trein af te leveren.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van NS