STL

Opleiding tot vrachtwagenchauffeur bij H.Z. Logistics

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?

Via het zij-instroomtraject kan jij je CE rijbewijs gaan halen. Jij denkt vast hoe gaat dit nu in zijn werk? Als wij (STL) jouw sollicitatie met cv en motivatie hebben ontvangen voor deze opleiding nemen wij jouw sollicitatie in behandeling. Wij sturen jouw cv en motivatie door naar H.Z. Logistics. Bij interesse nemen zij vervolgens contact met jou op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Is er een klik en heb jij goed kunnen uitleggen waarom je vrachtwagenchauffeur wilt worden bij H.Z. Logistics, dan word je aangemeld voor het zij-instroomtraject waarbij jij met subsidie begint met je rijbewijs C om vervolgens je CE te behalen. Eerst zal er een testdag worden ingepland. Je gaat dan een ochtend of een middag een aantal testen afleggen en een stukje rijden. Aan de hand van deze testen zal blijken of jij het in je hebt om vrachtwagenchauffeur te worden. Is dit allemaal positief verlopen dan krijg jij een GO van ons (STL) en mag jij met je theorie en lessen gaan starten.

Bij H.Z. Logistics start je als warehouse medewerker in de loods en tegelijkertijd begin je met de theorie en het lessen voor het rijbewijs CE. Zodra je het C rijbewijs hebt gehaald ga je onder begeleiding van een mentorchauffeur de weg op! Zij maken je wegwijs bij hun leveranciers en klanten en leren je de kneepjes van het mooie vak Vrachtwagenchauffeur. In de tussentijd haal je ook het CE-rijbewijs en kan het echte stuurwerk gaan beginnen!

Je wordt opgeleid tot binnenland chauffeur. Je haalt bloemen, planten, groenten en fruit bij leveranciers of kwekers en brengt ze naar het warehouse van H.Z. of naar de havens. Het werkgebied voor jou als binnenland chauffeur is geheel Nederland en soms net over de grens naar België.

Wat neem je mee?
 • Het rijbewijs B;
 • Jouw grootste droom is vrachtwagenchauffeur worden;
 • Flexibel om één weekenddag per vier weken te werken;
 • Beschikbaarheid van minimaal 32 uur;
 • Woonachtig in de omgeving van De Lier (max. 30km).

Waar ga je werken?

H.Z. Logistics B.V. is een toonaangevend Europese logistieke dienstverlener met vestigingen in Nederland, Polen, Oostenrijk, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk. Zij zijn voor veel opdrachtgevers een belangrijke partner in de logistieke keten en actief in de deelmarkten sierteelt, AGF, Food, Cruise en Speciaal transport. Ze zijn uitgegroeid tot een betrouwbare werkgever in de logistieke branche en zetten zich niet alleen in voor tevreden klanten maar ook voor tevreden medewerkers.

Wat krijg je?
 • Een salaris conform CAO Beroepsgoederenvervoer (afhankelijk van je ervaring);
 • Begeleiding door ervaren vak mentoren;
 • Baangarantie na het behalen van het rijbewijs;
 • Reiskostenvergoeding;
 • 24 vakantiedagen en 3,5 ATV dag;
 • Gezellige borrels en uitjes!
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van STL