NS

Operationeel Manager Flexpool - Landelijk

 • Vast contract
HBO
 • Utrecht
Utrecht
21 juni 2024

Details van de functie

Logo Jij stuurt jouw team van monteurs zo aan dat zij hun werk niet alleen goed, maar ook in een fijne, veilige omgeving kunnen uitvoeren. Samen zorgen jullie ervoor dat de treinen kwalitatief goed en veilig kunnen blijven rijden.

Daarom wil je als operationeel manager flexpool bij NS werken
 • Als operationeel manager flexpool O&S kom je te werken op standplaatsen door het hele land binnen de verschillende afdelingen van Onderhoud & Service: onderhoudsbedrijven, servicebedrijven, Nieuw Materieel, MBN en Supply Chain Operations.
 • Je staat garant voor een goede service en dienstverlening aan onze reizigers door in een technische omgeving goede operationele resultaten te boeken.
 • Jij weet medewerkers intrinsiek te motiveren door middel van situationeel leidinggeven.
Als operationeel manager in de flexpool kun je op verschillende standplaatsen worden ingezet om de formatie van eerstelijns managers maximaal op peil te houden. Dit gebeurt wanneer er sprake is van onderbezetting door bijvoorbeeld langdurig verzuim en/of openstaande vacatures. Altijd in de rol van eerstelijns leidinggevende (over het algemeen als Manager Techniek of vergelijkbare functies), maar wel voor de verschillende afdelingen binnen O&S zoals: onderhoudsbedrijven, servicebedrijven, MBN en Supply Chain Operations.

Dit ga je doen als operationeel manager flexpool
Gedurende een periode van ongeveer vier tot zes maanden bied jij op een locatie een helpende hand en weet je met jouw kennis en ervaring het team op orde te houden en/of te brengen. Tijdens deze periode word je functioneel aangestuurd door de desbetreffende Productiemanager van de afdeling. Je doet er alles aan om je medewerkers mee te nemen in jouw enthousiasme. Je weet je medewerkers middels situationeel leidinggeven intrinsiek te motiveren en stuurt hen aan op houding en gedrag. Je legt makkelijk contact en weet je snel aan te passen in een nieuwe omgeving. Een nieuwe omgeving zie jij als een nieuw avontuur; daardoor weet je je moeiteloos te verdiepen in een voor jou onbekende context zodat je ook daar snel maximaal van waarde kunt zijn. Mede dankzij jouw sterke communicatieve vaardigheden en leidinggevende ervaring ben jij van grote waarde bij het:
 • Zorgen dat je met jouw team het dagelijks productieresultaten haalt (kpi's afhankelijk van de afdeling van je opdracht).
 • Sturen op houding, gedrag en samenwerken. Zorgen dat jouw mensen met hun kwaliteiten effectief ingezet worden en de groepsdynamiek optimaal is.
 • Maximaliseren samenwerking met verschillende ketenpartners
 • Zorgen voor goede inzetbaarheid van jouw medewerkers in de diensten: opleiden van medewerkers, verlofzaken, effectief (langdurig) verzuimmanagement.
 • Overig taken: Aanspreekpunt zijn voor HR gerelateerde onderwerpen voor de medewerkers uit het team.
Dit zijn de functie-eisen
 • Je hebt minimaal mbo+ werk- en denkniveau.
 • Je bent landelijk inzetbaar
 • Ervaring / affiniteit met een technische omgeving.
 • De eigenschap ?Flexibiliteit? is jou op het lijf geschreven; je haalt lol uit het werken op verschillende afdelingen op verschillende plekken in het land. Dit zie je als een avontuur.
 • Je hebt minimaal 3 jaar hiërarchische leidinggevende ervaring, bij voorkeur in een technische / productie omgeving
 • Je onderscheid jezelf op het gebied van leiderschap, begeleiden en aansturen van mensen op houding en gedrag.
 • Je zet mensen en processen in beweging en maakt medewerkers zelf verantwoordelijk voor het oplossen van problemen.
 • Je maakt snel contact in een nieuwe omgeving en in een nieuwe context. Je hebt je eigen proces volledig onder controle en de basis op orde.
 • Je stijl en argumenten pas jij per individu aan, om draagvlak te creëren binnen jouw team.
Bij NS vinden we diversiteit en inclusie belangrijk, het maakt samenwerken leuker en het resultaat wordt er ook nog beter van. Wat jouw achtergrond of levensovertuiging is, maakt dan ook niet uit: we zijn vooral benieuwd naar jouw visie op de functie.

Dit zijn de arbeidsvoorwaarden
Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de dynamische wereld van duurzame mobiliteit. Jij helpt mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen. Bij NS krijg je veel vrijheid. De mogelijkheden om je te ontwikkelen zijn groot. We beloven je dat geen dag hetzelfde is. En als één van de mooiste werkgevers van Nederland hebben we nog meer te bieden. Voor deze functie onder meer:
 • Een salaris tot EUR5.116,68 (schaal 59) euro bruto per maand (o.b.v. 36-urige werkweek)
 • 144 uur wettelijk verlof (o.b.v. een fulltime dienstverband) + extra verlof afhankelijk van leeftijd (minimaal een week).
 • De mogelijkheid om 3 nationale feestdagen om te ruilen voor 3 niet-nationale feestdagen.
 • Je treinreizen in de 2e klas zijn gratis; in de 1e klas reizen kan tegen een kleine eigen bijdrage.
 • Je gezin reist gratis in de daluren.
 • Korting op Europese treinreizen zodra je 1 jaar bij NS werkt.
 • Een keuzeplan met o.a. fietsenplan, extra pensioenopbouw of extra vakantiedagen.
 • Wil je meer weten? Bekijk dan hier de NS cao
Solliciteren naar deze baan
Solliciteer direct (maar zeker voor 04-07-2024) via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging, binnen 2 weken reageren wij op jouw sollicitatie.

Je kunt je sollicitatie richten aan Luuk van der Burgt, corporate recruiter techniek.

Nog vragen over het sollicitatieproces? mail dan met Jerina en Karin van onze frontoffice via [stuur een e-mail].

Liever telefonisch contact? bel dan met onze frontoffice op [klik hier voor het telefoonnummer] .

Goed om te weten:
 • Een achtergrondonderzoek, met o.a. VOG (Verklaring omtrent Gedrag), maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Denk hierbij ook aan het tekenen van een integriteitsverklaring en geheimhoudingsverklaring.
 • We vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zich thuis voelt. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid. Lees hier meer.
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie. Deze functie kan niet op interim basis worden vervuld. Bekijk daarvoor onze inhuur pagina.
Hier ga je werken
Als operationeel manager in de flexpool is je standplaats Utrecht, maar werk je circa om de 4-6 maanden op een andere locatie. Dit is afhankelijk van waar de nood in de verschillende regio?s het hoogst is. Per opdracht maak je afspraken met de inhurende afdeling over welke specifieke doelen er zijn, het mogelijk meedraaien in de wachtdienstcyclus en in hoeverre je meedraait in de lokale roosters/onregelmatigheid. Daarnaast maak je met je hiërarchisch leidinggevende Productiemanager Nieuw Materieel afspraken over hoe je inzet te faciliteren binnen de mogelijkheden die de CAO kent. Bij een opdracht verder weg van huis worden er bijvoorbeeld overnachtingen geregeld en kan het dus voorkomen dat je meerdere dagen aaneengesloten in een hotel verblijft; maar als je opdracht dichterbij huis is en je met de trein kunt gaan, doe je slim je administratie al in de trein tijdens werktijd. Omdat het kan zijn dat je veel onderweg bent, is het binnen de flexpool niet gek dat je lange dagen maakt, waarbij je de uren op een ander moment compenseert en hier zelf regie op houdt. De flexpool bestaat in totaal uit 3 Managers Techniek, die ingezet kunnen worden op verschillende disciplines binnen O&S.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van NS