Incluzio Rheden

Jongerenwerker

 • Vacature
 • Vast contract
 • Gelderland
Dieren
25 juni 2024

Details van de functie

Logo Ter versterking van het jongerenteam Incluzio Rheden zoeken wij per direct een medewerker.

Functieomschrijving

Als jongerenwerker ben je een netwerker en bruggenbouwer pur sang. Je ondersteunt jongeren bij het zelfstandig opzetten van initiatieven en netwerken, gericht op o.a. jongerenparticipatie en talentontwikkeling. Daarnaast voorzie je jongeren en hun systeem van informatie en advies rondom relevante voorzieningen gericht op het duurzaam verbeteren van hun situatie. Om goed vindbaar te zijn ben je veel in de wijk en investeer je veel tijd in het onderhouden van contacten met jongeren, hun systeem en ketenpartners. Door actief verbinding te zoeken met jongeren en betrokken te blijven bij ontwikkelingen in de wijk en stad, lever je een optimale bijdrage aan de aanpak van leeftijdsgebonden jeugdvraagstukken zoals school & werk, identiteitsontwikkeling , online gedrag en positieve vrijetijdsbesteding. Daarnaast ben je als expert ook een sparringpartner en adviseur voor collega's en ketenpartners en begeleid je stagiair(e)s.

Wie zijn wij? 

Incluzio bouwt mee aan een samenleving waarin iedereen meetelt en van betekenis is. Samen met inwoners en partners maken we van iedere buurt een nog sterkere buurt. In onze visie staan zelfregie en minder afhankelijkheid van professionals, meer steun vanuit de gemeenschap en netwerken centraal. Wij zien de kracht van inwoners en stimuleren hen om hun talenten verder te ontwikkelen. Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk, dat is waar Incluzio voor staat. Jij bouwt aan de wijk, biedt een luisterend oor en een veilige plek voor de jongeren. Onze aanpak is vraaggericht, innovatief en laagdrempelig voor elke inwoner en is gebaseerd op de WIE focus, gericht op Wederkerigheid, het Informele netwerk van de inwoner/ klant en het versterken van de Eigen kracht! Daarnaast werken we vanuit Samenlevingskracht, waarbij we de kracht wijkgericht, collectief en blended inzetten, wat we ook wel de transformatie driehoek noemen.

Wat je krijgt

We bieden jou een leuke uitdagende baan in een van de dorpsteams en het dorp overstijgende team dorpscoaches jeugd. Je krijgt de mogelijkheid om mee te bouwen aan onze organisatie. Er is ruimte voor eigen inbreng, vrijheid en resultaatverantwoordelijkheid. Daarnaast kun je rekenen op:

 • Beloning conform CAO Sociaal Werk, schaal 8. De trede is afhankelijk van je ervaring;
 • Individueel Keuzebudget van bijna 19%;
 • Een telefoon en laptop;
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie om daarna te verlengen voor onbepaalde tijd;
 • De vrijheid om je dag zelf in te delen;
 • De kans om van betekenis te zijn voor de jongeren in Rheden.

Wie je bent

Jij bent een professional die gelooft dat je door continu leren en verbeteren van elke buurt een betere buurt maakt. Je bent een doorpakker en denkt out of the box. Netwerken, kansen zien en benutten en verbinding maken met anderen gaat je gemakkelijk af. Je gaat altijd uit van de eigen kracht van inwoners en laat de regie daar waar het hoort. Je weet daarnaast goed om te gaan met veel vrijheid, kunt goed plannen en voelt je verantwoordelijk voor het behalen van resultaten van jou en het team.

Wat breng je mee?
 • Een afgeronde hbo opleiding in de richting van het Sociaal Domein;
 • Een minimale beschikbaarheid van 24 tot 32 uur per week en de bereidheid om ook buiten kantooruren te werken.
 • Kennis van en ervaring met de sociale kaart van Rheden is een pre;
 • Weet jongeren ook online te vinden en benaderen;
 • Netwerker en kan verbinding aan gaan met opdrachtgever en ketenpartners.

Ben jij de collega die we zoeken? 

Ben je enthousiast over de vacature solliciteer dan direct! Sollicitaties graag via de sollicitatiebutton in verband met de AVG.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Marieke van den Berg [klik hier voor het telefoonnummer] .

Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met de Recruiter via de gegevens op deze pagina.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Incluzio Rheden