Incluzio Leiderdorp

Sociaal Werker Toegang

 • Vacature
 • Vast contract
 • Zuid-Holland
Leiderdorp
12 juni 2024

Details van de functie

Logo Ben jij op zoek naar een afwisselende baan waarin je door triage de juiste zorg kunt bepalen? Dan is dit jouw nieuwe uitdaging!

Functieomschrijving

Incluzio Leiderdorp is verantwoordelijk voor de sociale ondersteuning van de inwoners in Leiderdorp. De sociale ondersteuning wordt geboden door één integraal team, waarin sociaal werkers vanuit verschillende rollen met verschillende expertises complementair zijn aan elkaar en in korte lijnen nauw samenwerken. De verschillende welzijnsvoorzieningen, de taken van het huidige Sociaal Team en een groot deel van de Wmo maatwerkvoorzieningen (lichte vormen van ambulante begeleiding en dagbesteding) hangen nauw samen en vormen overzichtelijk aanbod voor inwoners. De sociale ondersteuning beweegt mee met hun behoefte, is toekomstgericht, innovatief en daagt inwoners uit om zoveel mogelijk zelf aan zet te zijn. Daarbij is de samenwerking met vrijwillige inzet niet meer weg te denken. Onze aanpak is gebaseerd op de WIE focus, gericht op Wederkerigheid, het Informele netwerk van de inwoner en het versterken van de Eigen kracht! 

Als Wijkteammedewerker Toegang word je verantwoordelijk voor alle telefonische en digitale binnenkomende vraagstukken en aanmeldingen. Jij draagt zorg voor goede triage en weet het probleem boven tafel te krijgen. Je weet veiligheidsrisico's in te schatten en op een juiste wijze de vervolgstappen te bepalen. Dit geldt zowel voor nieuwe aanvragen als voor herindicaties. 

Enkelvoudige nieuwe aanvragen kunnen door jou zelfstandig worden afgehandeld. Administratief casemanagement wordt in deze gevallen ook door jou ingevoerd in het klantvolgsysteem. Indien het gaat om een herindicatie of een complexe casus, dan werk je nauw samen met de betrokken medewerker(s) om te komen tot een indicatie of passende doorverwijzing naar een voorliggende activiteit. 

Het casemanagement wordt in deze gevallen overgedragen aan de betrokken medewerker. De administratieve afhandeling daarvan is bij jou in handen. Je blijft alle indicaties monitoren en onderneemt hierop actie. Hiernaast ben je verantwoordelijk voor het beheer van de werkvoorraad en de verdeling over de medewerkers van het sociale wijkteam. Je werkt nauw samen met de medewerkers uit het wijkteam om de juiste ondersteuning te bieden aan onze klanten. Jij zorgt dat dat mensen ons weten te vinden en dat vragen naar de juiste persoon worden doorgezet.

Wat je krijgt

Een afwisselende, uitdagende en zelfstandige baan in een enthousiast team. Een interessante werkomgeving in het sociale domein, waar je mede vorm aan geeft. Je krijgt bij ons veel vrijheid en resultaatverantwoordelijkheid. Daarnaast bieden wij:

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de intentie om daarna te verlengen voor onbepaalde tijd voor minimaal 24 uur per week;
 • Beloning conform CAO Sociaal Werk, schaal 8 (min. €2.867,- en max. €4.086,- op basis van 36 uur per week);
 • Individueel keuzebudget van bijna 19% inclusief eindejaarsuitkering; 
 • Een laptop en telefoon;
 • De vrijheid om je dag zelf in te delen.

Wie je bent

 • Een afgeronde hbo-opleiding in de richting Social Work, met kennis van en ervaring met het werkveld;
 • Kennis van en affiniteit met wet- en regelgeving van het beleidsterrein;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid;
 • Beschikbaar voor 24 uur in de week;
 • Flexibel, sociaal en creatief;
 • Beschikbaar tussen 09:00-17:00 op weekdagen, afhankelijk van je werkdag;
 • Goede balans tussen empathie en kritische distantie (afstand-nabijheid).

Enthousiast?

Ben jij enthousiast en wil je ons team versterken? Wacht niet te lang en solliciteer direct via de button. Wij zien jouw CV en motivatiebrief graag tegemoet.

Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met de Recruiter via de gegevens op deze pagina en voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Seppa Jongsma, Teamcoach Incluzio Leiderdorp (tel: [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Incluzio Leiderdorp