IKEA

Senior B2B generalist

Details van de functie

Logo Wij zijn op zoek naar enthousiaste senior medewerkers voor onze afdeling IKEA for Business, binnen het Remote Customer Meeting Point (RCMP) van IKEA Nederland. Word je blij van het bouwen van een netwerk, heb je een passie voor (woning)inrichting en krijg jij energie van pionieren? Lees dan verder!

Een dag met ons in jouw leven
Naast dat je jezelf herkent in onze waarden, een ambassadeur bent voor IKEA en staat te trappelen om jezelf en IKEA verder te ontwikkelen, voldoe je aan de volgende voorwaarden:
  • Je bent klantgericht: je denkt in oplossingen, je bent creatief en je doet er alles aan om zakelijke klanten te voorzien in hun wensen. Tevreden klanten zorgen voor een lach op jouw gezicht;
  • Je bent in staat om te onderhandelen en om sales presentaties te geven aan grote zakelijke klanten, op management niveau.
  • Je kunt (complexe) behoeftes van de zakelijke klant omzetten naar een perfecte oplossing, in samenwerking met jouw teamleider, Key Account Manager en jouw IKEA for Business collega's in het RCMP en in de winkels.
  • Snel schakelen kan je als de beste, waarbij je het belang van de klant centraal stelt; je adviseert de klant over IKEA producten, inrichting van hun bedrijfspand, je ontwerpt keukens en kasten en zorgt dat alles op de juiste manier bij de klant wordt bezorgd;
  • Je kan makkelijk omgaan met verschillende computersystemen en bent goed met cijfers; offertes opstellen, klantervaring waarborgen en toezien op afronding van projecten is voor jou geen probleem;
  • Je bent leergierig: uiteraard begeleiden wij je van A tot Z en krijg je verschillende trainingen om jou klaar te stomen voor deze fantastische baan.

Wie je bent
In de senior rol ben jij verantwoordelijk voor het beheren van een aantal grote accounts. Waarbij je de relatie met jouw klanten onderhoud, proactief kijkt naar verkoopmogelijkheden en de verwachting van de klant probeert te overtreffen. Naast het beheren van je eigen accounts, draag je zorg voor het binnenhalen van nieuwe klanten door zowel koude als lauw/warme acquisitie. Je voert intake gesprekken met nieuwe klanten en controleert offertes en orders van jouw collega's (four eyes principle). Ook werk je nauw samen met de landelijke Key Accountmanager en werk je samen met jouw Teammanager aan jouw persoonlijke ontwikkeling.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van IKEA