Facilicom Solutions

Talent management program energiemanagement

 • Vacature
 • Vast contract
 • Zuid-Holland
Rotterdam
15 juni 2024

Details van de functie

Logo Zin in een uitdaging en zoek je een baan waar je impact kan maken in de energietransitie? Ben je leergierig en heb je een passie voor alles dat met energie te maken heeft? Dan ben jij de con

Functieomschrijving

Wie zijn wij?

Wij zijn Facilicom Solutions, onderdeel van Facilicom Group, en wij dragen bij aan de meest passende facilitaire dienstverlening voor onze klanten. We houden ons bezig met het oplossen van facilitaire- en vastgoedvraagstukken. We doen dat in het bedrijfsleven, bij overheidsorganisaties en in sectoren als zorg en onderwijs. Hoe we dat doen? Met een aanpak die mensgericht, duurzaam, pragmatisch en innovatief is. En bovenal met een grote passie voor het vak.

Voor het onderdeel ''energiemanagement'' zijn wij opzoek naar energie consultants. Deze functie is onderdeel van ons Talentenprogramma, waarin we jonge talenten in sneltreinvaart willen ontwikkelen tot specialist. Als consultant kom je dagelijks bij bedrijven over de vloer met energievraagstukken en vraagstukken omtrent duurzaamheid en CO2 besparingen. Elke dag leer je en zet je je kennis en kunde in op het gebied Energiebesparing en verduurzaming van Vastgoed & Mobiliteit.

Je werkweek is gevarieerd. Het ene moment zit je in de auto op weg naar een van de grootste 3D-printer-fabrikanten om jouw advies te bespreken, het andere moment doe je een gebouwopname en kijk je welke energiebesparende maatregelen er al zijn genomen en welke nog uitgevoerd kunnen worden. Je werkt alles uit en zorgt dat je klant inzicht krijgt in de investeringskosten en besparingen. Vervolgens begeleid je het hele traject van advies tot implementatie.

Aan wat voor projecten kun je denken? Denk aan bijvoorbeeld maatwerkadvies, regievoering in besparingstrajecten en Energie-labels. Alles in het kader van de energietransitie! Het type klant loopt uiteen van kleine startups tot grote multinationals. Van marginale technische aanpassingen in bestaande processen tot baanbrekende uitvindingen!Wie zijn wij dan wel?

Wij zijn Facilicom Energiemanagement (onderdeel van Facilicom Solutions). Wij zijn het specialistische team bij n van de grootste (maar vooral ook de leukste) werkgever van Nederland. Wij zijn de specialist in het besparen van energie, het opvolgen van wet- en regelgeving middels maatwerkadvies, regievoering in besparingstrajecten, Energie-labels en alles wat nog meer met energie te maken heeft. Omdat we al onze huidige en toekomstige opdrachtgevers ook in de toekomst nog beter willen bedienen, zijn we op zoek naar versterking!

Ons team is uniek. Iedereen heeft een ontwikkelproduct of dienst onder zijn verantwoordelijk. Dit kan een bestaand product of dienst zijn of iets wat je vanaf '0' op gaat zetten. Met elkaar maken wij het verschil door elkaar aan te vullen en het beste uit onszelf en uit onze producten en diensten te halen. Jij zet je stempel en maakt impact binnen en buiten Facilicom Energiemanagement!Klik hier voor meer informatie over het talent management programma!

Wat je krijgt

Wat bieden wij jou?

 • Een salaris tussen de € 2.750,- en € 3.500,- bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband, afhankelijk van je werkervaring;
 • Een leaseauto, laptop en mobiele telefoon;
 • Je mag flexibel werken vanuit onze kantoren of vanuit huis.
 • Een ontwikkeltraject waarbij je je in een jaar ontwikkelt tot een medior consultant energiemanagement.
 • Een gezellig team met gelijkgestemde collega's en regelmatig uitjes en borrels (wanneer corona het toelaat).
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideen.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling en de mogelijkheid tot deelname aan collectieve (zorg)verzekeringen;
 • En je wordt opgenomen in een no-nonsense organisatie met korte communicatielijnen en een bedrijfscultuur waarin collega's voor elkaar klaar staan.Wie je bent

Ben jij wie wij zoeken?

Wil jij graag alles weten over de energietransitie? Is jouw drijfveer de totale som van het Nederlandse energieverbruik te reduceren? Ben je klantgericht en leergierig? Wil jij je in sneltreinvaart ontwikkelen tot een medior consultant op dit vlak?

Samen met ons zorg jij dat je op de hoogte bent van alle ontwikkelingen op het gebied van energie, duurzame opwekking en wetgeving, want jij laat zien hoe het anders kan! Ben je daarbij een enthousiaste en ambitieuze collega die graag initiatief neemt en houdt van werken in een informele werksfeer? Dan pas je binnen ons team!Dit breng je mee:

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO op gebied van bouwkunde, techniek, vastgoed, duurzaamheid of facilitair.
 • Minimaal 2 maximaal 5 jaar werkervaring.
 • Het spreken van de Nederlandse taal op minimaal C1 niveau is een vereiste;
 • Je bent leergierig, je wilt alles weten over technische innovaties en gebouwinstallaties met betrekking tot energiemanagement.
 • Je bent resultaatgericht, analytisch en goed met deadlines.
 • Je vindt het leuk om het land door te crossen en uiteraard heb je je rijbewijs.
 • Je werkt gedetailleerd en precies, bent gezellig, lekker jezelf en werkt graag in teamverband om samen met je collega's het gewenste doel te behalen en te overtreffen.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Facilicom Solutions