WMO Radar

WMO Radar - Jongerencoach

 • Vacature
 • Vast contract
 • Zuid-Holland
Rotterdam
15 juni 2024

Details van de functie

Logo Zo doen wij dat! Jij laat niet los en maakt het verschil. Juist bij jongeren die uitstralen ''Laat mij met rust. Ik zoek het zelf wel uit!''

Functieomschrijving

Je gaat je bezighouden met het coördineren en uitvoeren van jongerenwerk op scholen vanuit onze nieuwe jongerenhub Casa Cool. Vanuit deze Hub bundelen we bruisende energie en kansen voor jongeren uit Rotterdam Centrum, met een focus op de wijk Cool. We geloven in het potentieel van elke jongere en streven ernaar hen te ondersteunen en te inspireren om hun weg te vinden in de maatschappij. Als jongerencoach bij ben jij een belangrijke schakel in dit proces.

Jouw verantwoordelijkheden zijn veelomvattend. Je begeleidt, adviseert en motiveert jongeren om zelfstandig hun weg te vinden in het leven. Daarnaast, richt je je ook op het coördineren en uitvoeren van jongerenwerk op scholen vanuit onze jongerenhub, Casa Cool. Je zet je in voor verschillende initiatieven, zoals het meidenwerk in de wijken Cool en Oude Westen, Girlstalk en het onder de aandacht brengen van interventies zoals @ease en Join Us. Het opbouwen en onderhouden van een sterk netwerk met scholen, ouders, vrijwilligers en andere partners in de wijken Cool en Oude Westen behoort tot jouw takenpakket. Je signaleert behoeften en problemen bij jongeren en speelt hier adequaat op in door hen te verwijzen naar passende interventies. Daarnaast organiseer en begeleid je groepsactiviteiten en individuele ondersteuningstrajecten, en zorg je voor het bijhouden van administratieve taken en rapportages.

Kortom, als Jongerencoach bij Casa Cool vervul je een dynamische en veelzijdige rol, waarin je jongeren ondersteunt, begeleidt en inspireert om het beste uit henzelf te halen en een positieve toekomst op te bouwen.

Wie zijn wij?

Jij en wmo radar! Samen vooruit.

Wmo radar verbindt bewoners, bedrijven en organisaties in Rotterdamse wijken, waardoor we beter voor elkaar zorgen én elkaar versterken. Wij pakken de vernieuwing van onze opdrachten op met o.a. aandacht voor: preventief kinder-, tiener en jongerenwerk, het factorenmodel, Playground010, E-health, dagbesteding senioren en aandacht voor mentaal kwetsbare bewoners. 

Onze strategie? Het draait allemaal om de WIE-factor: Wederkerigheid, Informeel netwerk en het versterken van de Eigen kracht - zelfs voor degenen die zich wat kwetsbaarder voelen.

Wat je krijgt

Wat krijg je?
Bij ons krijg je een ongelooflijk uitdagende functie binnen een groeiende organisatie, gevestigd in een bruisende stad vol innovatieve mogelijkheden. We hechten waarde aan jouw persoonlijke inbreng en moedigen een hoge mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid aan. Naast een inspirerende werkomgeving bieden wij:

 • Een arbeidsovereenkomst van 32 uur per week;
 • Een jaarcontract met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd;
 • Salaris conform de cao Sociaal Werk;
 • Individueel Keuzebudget van bijna 19%, inclusief eindejaarsuitkering;
 • Een laptop en telefoon voor zakelijk gebruik.

Wie je bent

Je bent een ervaren jeugdcoach met:

 • Een afgeronde mbo-opleiding 4 in de richting van sociaal domein met minimaal twee jaar ervaring in het werken met groepen;
Of

 • Een afgeronde hbo-opleiding in de richting van het sociaal domein.
Stages worden niet meegerekend als werkervaring.

Daarnaast vragen we:

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en vermogen om een verbindende rol te vervullen;
 • Ervaring in jeugd coaching is een pré;
 • Kennis van de sociale kaart en hulpverleningsinstanties in Rotterdam is een pluspunt;
 • Een negen-tot-vijf-mentaliteit is niet aan jou besteed en je bent bereid om buiten kantoortijden te werken als de situatie daarom vraagt;
 • Flexibiliteit is voor jou vanzelfsprekend.

Word jij onze nieuwe Jongerencoach?
Ben jij een communicatieve en empathische professional die zich wil inzetten voor de jongeren in Rotterdam? Stuur dan zo snel mogelijk je cv en een korte motivatie via de sollicitatiebutton door.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

Als je inhoudelijke vragen hebt kan je bellen met Jolanda van Klaveren (Teamcoach) op [klik hier voor het telefoonnummer] .
Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met de Recruiter via de gegevens op deze pagina.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van WMO Radar