IKEA

Verkoopmedewerker zakelijke markt (B2B)

Details van de functie

Logo Ben jij een echte ondernemer, die energie krijgt van het identificeren van nieuwe zakelijke kansen? Je voelt je in je commerciŽle element als je klanten vakkundig helpt. Meedenken en advies geven kan je als geen ander. Je kan je goed verplaatsen in de wensen van de zakelijke klant, zorgt voor creatieve oplossing en zorgt voor het verlenen van een fantastische service. Dan ben jij misschien wel onze nieuwe IKEA for Business Specialist, zo heet deze functie binnen IKEA. Dat doe je 32 uur per week.

Een dag met ons in jouw leven
In deze functie van IKEA for Business Specialist ben je het gezicht en aanspreekpunt van IKEA voor onze zakelijke klanten; samen met je collega's zorg je ervoor dat onze zakelijke klant van begin tot eind van het aankoopproces wordt ontzorgd.

Zomaar een voorbeeld hoe je dag er uit zou kunnen zien: Om iets voor 9 uur vul je snel je flesje water en ga je naar je werkplek. Je zet de telefoon aan. Gisteravond is nog een leuke order binnen gekomen van een Bed & Breakfast voor de levering van 3 slaapkamers en een ontbijtruimte die komende week geleverd en gemonteerd moet worden. Daarnaast heeft crediteuren een mail gestuurd dat de 10.000 euro voor een kinderdagverblijf is overgemaakt en de order vandaag de deur uit kan. Je gaat in overleg met Logistiek en Customer Relations over deze order, deze moet nu snel uitgeleverd gaan worden aan de klant. Nadat je dit helemaal tot in de puntjes geregeld hebt gaat je telefoon het is een klant van een modelwoning. De opening van de woning is om 12:00 uur gepland. Er is vergeten een BILLY kast te bestellen, of IKEA dat kan oplossen. Ja dat kan, jij legt een order in, zorgt voor de betaling en laat de klant weten dat om 11:00 uur de kast af te halen is bij balie G. De rest van de dag handel je alle voorkomende werkzaamheden (waaronder bijv het plannen van een Pax kast of een Besta meubel) af en ga je met een voldaan gevoel naar huis.

Wie je bent
Jij bent iemand die blij wordt van het helpen van zakelijke klanten met betrekking tot hun interieur wensen. Naast dat je ze helpt bij de aanschaf vind je het ook belangrijk om dit klantencontact te onderhouden. Je hebt een passie hebt voor woninginrichting en volgt de trends op de voet. Verder voldoe je aan de volgende voorwaarden:

  • Je bent ondernemend/commercieel ingesteld en kan werken met targets en maakt gebruik van omnichannel verkoop.
  • Je bent een echte verkoper,die met de klant meedenkt in woonoplossingen en uitleg geeft over alle mogelijkheden binnnen IKEA.
  • Je bent ook administratief ingesteld (je hebt affiniteit met computersystemen) en komt je afspraken na.
  • Je bent in staat om goed te communiceren in het Nederlands, in woord en geschrift

In deze functie van 32 uur werk je op maandag t/m vrijdag waarbij de maandag een dag is dat je altijd aanwezig moet zijn en bij voorkeur ook op vrijdag.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van IKEA