STL

Opleiding tot vrachtwagenchauffeur bij Nabuurs

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?

Via het zij-instroomtraject kan jij je CE rijbewijs gaan halen. Jij denkt vast hoe gaat dit nu in zijn werk? Als wij (STL) jouw sollicitatie met cv en motivatie hebben ontvangen voor deze opleiding nemen wij jouw sollicitatie in behandeling. Wij sturen jouw cv en motivatie door naar Nabuurs. Bij interesse nemen zij vervolgens zelf contact met jou op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Is er een klik en heb jij goed kunnen uitleggen waarom je vrachtwagenchauffeur wil worden, dan word je aangemeld voor het zij-instroom traject waarbij jij met subsidie begint met je rijbewijs C. Eerst zal er een testdag worden ingepland. Je gaat dan een ochtend of een middag een aantal testen afleggen en een stukje rijden. Aan de hand van deze test zal blijken of jij het in je hebt om vrachtwagenchauffeur te worden. Is dit allemaal positief verlopen dan krijg jij een GO van (STL) en mag jij met je theorie en lessen gaan starten.

Tijdens de opleiding tot Chauffeur leer je meer dan alleen rijden. Je leert bijvoorbeeld over de geldende wet- en regelgeving rondom rij- en rusttijden, veiligheid, gezondheid en algemene vervoerswetgeving. Ook krijg je vakken over techniek en de branche. Aan het einde van de opleiding ben je klaar voor alle uitdagingen waar je als Chauffeur mee te maken krijgt.

Als je dan je rijbewijs hebt gat je palletdistributie rijden hoofdzakelijk Nederland, maar ook Duitsland en Belgi kunnen voorkomen. Tijdens het opleidingstraject werk je in het Warehouse. Je gaat hier aan de slag met het laden en lossen van goederen. Natuurlijk krijg je ook de kans om mee te rijden met een ervaren Chauffeur. Deze leert je in de praktijk de kneepjes van het vak. Naarmate je meer ervaren wordt, krijg je hierin ook meer verantwoordelijkheden. Op het moment dat je je rijbewijs en code 95 hebt behaald, ga je zelfstandig ritten uitvoeren.

Flexibiliteit is bij Nabuurs erg belangrijk. De eerste ritten starten om 02:00 uur en de laatste vertrekken om 20:00 uur. Als Chauffeur moet je met deze flexibiliteit om kunnen gaan. Afhankelijk van de totale drukte en bestemmingen heb je gemiddeld dagen van 10 tot 12 diensturen. Na het afronden van de opleiding, werk je ook regelmatig op zaterdag en op feestdagen. De vertrektijden blijven wekelijks wel ongeveer gelijk, zodat je niet teveel van ritme hoeft te wisselen.

Wat neem je mee?
 • Afgeronde MBO (bij voorkeur niveau 3);
 • Het rijbewijs B;
 • Een eigen bijdrage van 15% aan opleidingskosten, terug te betalen in 12 termijnen na afronden van opleiding;
 • Bereidheid om in overleg in het weekend en tijdens de feestdagen te werken;
 • Minimaal 32 uur in de week beschikbaar om te werken na je opleiding;
 • Fysiek fit en een flexibele, stressbestendigheid en klantgerichtheid instelling;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Eigen vervoer om naar de standplaats in Oosterhout te komen.

Waar ga je werken?

Nabuurs is een familiebedrijf in logistieke dienstverlening. Zij ontwikkelen en implementeren innovatieve supply chain concepten voor FMCG (fast moving consumer goods) binnen de branches food, retail en horeca. Met een winnaarsmentaliteit en wendbare logistieke operatie verrassen zij hun klanten elke dag weer.De boodschappen in de supermarkt. Modeartikelen in kledingzaken. Een biertje op het terras. We vinden het heel normaal dat dit soort producten altijd en overal verkrijgbaar zijn. Maar iemand moet er natuurlijk wl voor zorgen. De medewerkers van Nabuurs leveren hier een belangrijke bijdrage aan.

Wat krijg je?
 • Salaris conform de CAO Beroepsgoederenvervoer, schaal C3;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een baangarantie vanuit Nabuurs van 1 jaar;
 • De mogelijkheid om in de toekomst je rijbewijs CE te behalen;
 • Veel ruimte voor eigen initiatief binnen een platte organisatie;
 • Een baan waarbij je deel uit maakt van een betrokken en professioneel team waarbinnen je ruimte krijgt voor persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling;
 • Een baan bij n van de grootste familiebedrijven in de logistieke dienstverlening.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van STL