NS

Logistiek co÷rdinator - Regionaal Besturingscentrum (RBC) - Utrecht

Details van de functie

Logo Op het regionaal besturingscentrum (RBC) in Utrecht los jij als logistiek co÷rdinator, samen met je collega?s, verstoringen op in de treindienst.

Daarom wil je als Logistiek Co÷rdinator RBC bij NS werken
 • Door jouw inzet worden problemen na verstoringen op het spoor snel opgelost.
 • Jij zorgt voor een optimale inzet van het materieel (de treinstellen) op regionaal niveau.
 • Jij maakt het mogelijk dat treinen onderhouden en schoongemaakt kunnen worden.
Dit ga je doen als Logistiek Co÷rdinator RBC
Het regionaal besturingscentrum (RBC) heeft de verantwoordelijkheid om problemen die ontstaan na bijvoorbeeld vertragingen op te lossen den daarmee de doorstroming van ons materieel te realiseren en materieel af en aan te voeren voor schoonmaak in onderhoud. In de rol van logistiek co÷rdinator draag je samen met je collega?s bij aan het optimaal verlopen van de treindienst. In deze ?brandweerfunctie? ben je verantwoordelijk voor het monitoren van de treindienst en het be- en bijsturen van het materieel van NS. Deze taken maken dat je het afwisselend in een dienst rustig of plotseling heel druk kan hebben.

Bij verstoringen of calamiteiten dien je het vooraf gemaakte logistieke plan aan te passen, zodanig dat de reiziger hier zo min mogelijk hinder van ondervindt en zijn of haar reis volgens plan kan hervatten. Dit doe je in samenwerking met de operationeel co÷rdinator, de landelijke bijsturing personeel, het Landelijk Besturingscentrum (LBC) en andere ketenpartners.

Dit werk doe je voornamelijk achter de computer. Je werkplek bestaat uit een groot bureau met daarop 4 beeldschermen die jou van allerlei informatie voorzien. Ook zal je de systemen bedienen en gegevens invoeren, zodat buiten de treindienst goed verloopt. Het contact met je collega buiten, die de treinen daadwerkelijk moet verplaatsen, verloopt voornamelijk telefonisch.

Jouw werkzaamheden bestaan uit:
 • Het signaleren van onvolkomenheden met betrekking tot de inzet van materieel.
 • Het vaststellen van de inzetbaarheid van materieel.
 • Het be- en bijsturen van de inzet van materieel.
 • Het toetsen van de uitvoerbaarheid van een bepaalde bijsturing en het adviseren van collega's hierover.
 • Het doorgeven van de wijzigingen in het materieelplan aan betrokken partijen.
 • Bewaken dat treinen in de materieelsamenstelling rijden volgens het logistieke plan.
Zo kan een gemiddelde werkdag eruit zien:

Je begint je dienst om 07.00 uur na een korte overdracht van je collega uit de nachtdienst. De dag begint rustig, maar rond 10.00 staat er een defecte trein in het gebied waar jij verantwoordelijk voor bent. Het station komt al snel vol te staan met materieel omdat andere treinen niet meer door kunnen rijden. Je overlegt met je directe collega en maakt een planning in de systemen voor het afvoeren van de defecte trein naar het opstelterrein om te voorkomen dat het station verder vol loopt met materieel. Je belt met de rangeermachinist om hem te vertellen wat hij moet doen. Je stemt af met de landelijke bijsturing personeel en de treindienstleider om dit proces zo efficiŰnt mogelijk te regelen en om verdere vertraging te minimaliseren. Je evalueert met de operationeel co÷rdinator en voorziet hem van voldoende informatie om landelijke problemen te voorkomen.

De rust keert weer terug en je gaat aan de slag om de treinen weer volgens planning samen te stellen. Gedurende de dag krijg je ook nog verzoeken om treinen naar schoonmaaksporen te laten rijden of een defecte trein naar een onderhoudsbedrijf te brengen.

Dit zijn de functie-eisen
Als logistiek co÷rdinator en logistiek werkvoorbereider ga je planmatig te werk en blijf je effectief werken onder hoge tijdsdruk. Je bent stressbestendig en besluitvaardig. Daarnaast leg je makkelijk contact met collega's en sta je open voor het geven en ontvangen van feedback. Verder is het van belang dat je onderzoekend bent en open staat voor nieuwe ideeŰn en situaties.

Om succesvol te kunnen zijn in deze functie beschik je ook over:
 • mbo-4 werk- en denkniveau;
 • Kennis en ervaring met plannen en logistieke processen (prÚ);
 • Een flexibele instelling voor het werken in een onregelmatig rooster;
 • Affiniteit met en ervaring in een beeldscherm gebonden functie en ICT processen.
 • Analytisch inzicht en effectieve communicatieve vaardigheden.
 • Met jouw uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, communiceer je helder in woord en geschrift
Dit zijn de arbeidsvoorwaarden
Werken bij NS betekent dat jij hÚt verschil kunt maken in de dynamische wereld van duurzame mobiliteit. Jij helpt mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen. Bij NS krijg je veel vrijheid. De mogelijkheden om je te ontwikkelen zijn groot. We beloven je dat geen dag hetzelfde is. En als ÚÚn van de mooiste werkgevers van Nederland hebben we nog meer te bieden. Voor deze functie onder meer:
 • Een startsalaris tussen EUR 2806,20 en EUR 3049,92 bruto per maand afhankelijke van ervaring (o.b.v. 36-urige werkweek) met een jaarlijkse bevordering bij goed functioneren. De eerste 6 maanden (opleiding) is er sprake van een aanloopschaal. Het genoemde salaris is exclusief een onregelmatigheidstoeslag van gemiddeld EUR500,- bruto per maand bij 36 uur.
 • 144 uur wettelijk verlof (o.b.v. een fulltime dienstverband) + extra verlof afhankelijk van leeftijd (minimaal een week).
 • De mogelijkheid om 3 christelijk feestdagen om te ruilen voor 3 niet-christelijke feestdagen.
 • 3% eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag en een uitstekende pensioenregeling.
 • Je treinreizen in de 2e klas zijn gratis; in de 1e klas reizen kan tegen een kleine eigen bijdrage.
 • Je gezin reist gratis in de daluren.
 • Korting op Europese treinreizen zodra je 1 jaar bij NS werkt.
 • Een keuzeplan met o.a. fietsenplan, extra pensioenopbouw of extra vakantiedagen.
 • Wil je meer weten? Bekijk dan hier de NS cao.
En? Zorg jij ervoor dat zaken zo efficiŰnt mogelijk geregeld zijn?
Solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging. Wij laten je zo snel mogelijk en uiterlijk binnen twee weken weten of we je uitnodigen voor een gesprek.

Je mag je sollicitatie richten aan Wouter Harmsen, corporate recruiter.

Nog vragen? Mail naar Jerina en Karin van onze frontoffice via: [stuur een e-mail].

Heb je liever telefonisch contact? bel dan met onze frontoffice via [klik hier voor het telefoonnummer] .

Goed om te weten:
 • Een achtergrondonderzoek, met o.a. VOG (Verklaring omtrent Gedrag), maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Denk hierbij ook aan het tekenen van een integriteitsverklaring en geheimhoudingsverklaring.
 • We vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zich thuis voelt. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid. Lees hier meer.
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook gÚÚn oproep voor acquisitie. Deze functie kan niet op interim basis worden vervuld. Bekijk daarvoor onze inhuur pagina.
#LI-WH1

Hier ga je werken
Je komt te werken het regionaal besturingscentrum (RBC) in Utrecht, op Utrecht Centraal Station.

Het RBC is een operationele afdeling in een 24-uurs organisatie. Je werkt in een vroeg/ laat/ nacht- cyclus en wordt ook ingezet op weekend- en feestdagen. Per dienst werken er ongeveer 15 mensen op zaal die verantwoordelijk zijn voor verschillende knooppunten.

We kennen drie diensten; 7:00 tot 15:00 uur, 15:00 tot 23:00 uur en 23:00 tot 7:00 uur. Flexibiliteit tegenover werken in de onregelmatigheid is daarom een vereiste. In de video hieronder verteld collega Andrea wat het voor een logistiek co÷rdinator betekent om onregelmatig te werken.

De opleiding tot Logistiek Co÷rdinator neemt ongeveer 12 weken in beslag waarbij je wordt begeleid door een werkplekbeleider tot je opleiding is afgerond. De opleiding bestaat uit leren op de werkplek, e-learning modules, werkplekopdrachten en simulaties.

Bij NS vinden we diversiteit en inclusie belangrijk, het maakt samenwerken leuker en het resultaat wordt er vaak beter van. Wat jouw achtergrond of levensovertuiging is maakt dan ook niet uit!
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van NS