Facilicom Group

Contractmanager IT

Details van de functie

Logo Wil jij werken in een ambitieuze organisatie? Weet jij overzicht te creŽren in een complexe contractportefeuille? Dan ben jij de contractmanager die wij zoeken.

Functieomschrijving

Als Contractmanager ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke kwaliteit van ICT-contracten, de bijbehorende vernieuwing, rapportage betreffende kosten, gebruik, tevredenheid, trends en beoordeling van de leveranciers.Je gaat aan de slag met een groot aantal externe leveranciers. De belangrijkste partner is goed voor ongeveer de helft van de externe contractwaarde en vraagt†daarmee veel aandacht. De andere contracten zijn ook van belang, groeiende en vergen vernieuwd inzicht.Het grote aantal interne partijen en stakeholders maakt het speelveld niet alleen interessant, maar ook dat keuzes contractvormen niet altijd evident zijn. Het belang van goed inzicht in de contracten, het speelveld en de keuzes die management heeft neemt rap toe, terwijl de contracten van de grote spelers steeds complexer worden en (interne) organisaties stimuleert om meer en additionele producten af te nemen. Het is dan ook aan jou om hier een adviserende rol te pakken en de beslissers goed te informeren over de voor- en nadelen.†Je voornaamste werkzaamheden zijn het:

 • inzichtelijk maken van het totaaloverzicht van de contracten, looptijden en verplichtingen;
 • tijdig signaleren bij vernieuwing, verlenging of afbouw;
 • adviseren van het management gedurende contractonderhandelingen inhoudelijk en in de kostenontwikkeling;
 • aanhaken van service delivery managers, architecten, portfolio management, inkoop en project management in het opstellen, beoordelen, vernieuwen of beŽindigen van contracten.In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de Manager Services ICT.††Business Technology bij Facilicom Group

Facilicom Group is een van de grootste dienstverlenende organisaties in Nederland. Gestart in het facilitaire domein waar we inmiddels een werkterrein hebben gecreŽerd dat zich uitstrekt over verschillende sectoren. In ruim zes decennia tijd is dienstverlening onderdeel geworden van het Facilicom-DNA. De kennis en kunde, opgebouwd in facilitaire diensten, blijkt goed overdraagbaar: dat maakt dat we succesvol de stap hebben kunnen zetten naar andere branches, waar we kansen zien om niet nieuw te zijn maar vooral vernieuwend.De afdeling Business Technology is volop in beweging. De afdeling groeit en ontwikkelt zich snel. De afdeling is een regie-voerende organisatie waar veel gebruik wordt gemaakt van SaaS-oplossingen en diensten worden uitbesteed (bijv. de werkplek). Daarnaast zijn we bezig met digitaliseren en integreren van processen, bij ons op kantoor, maar ook voor de dienstverlening bij klanten.†

Wat je krijgt

Je komt te werken op de afdeling Business Technology. Een ambitieuze afdeling, die volop in ontwikkeling is. We werken hybride, waarbij er een gezonde balans is tussen het thuis en op kantoor werken.†Wij bieden je een afwisselende, uitdagende en zelfstandige baan met veel vrijheid. In deze dynamische rol krijg je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen en door te groeien.Daarnaast kun je rekenen op:
 • een salaris tussen € 4.500,- en € 6.000,- per maand o.b.v. 40 uur per week;†
 • 27 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • een leaseauto met NS Business Card, laptop en mobiele telefoon;
 • netto internetvergoeding en een thuiswerkvergoeding;
 • aandacht voor persoonlijke ontwikkeling;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenregeling en de mogelijkheid tot deelname aan collectieve (zorg)verzekeringen.

Wie je bent

Als Contractmanager bij Facilicom ben je sterk in stakeholdermanagement. Hiermee weet je draagvlak te creŽren en beslissers te overtuigen je advies over te nemen. Je hebt een proactieve werkwijze en werkt gestructureerd.†Verder heb je:

 • een afgeronde hbo-bachelor opleiding in een relevante richting;
 • minimaal 3 jaar werkervaring als contractmanager met een IT gerelateerde portefeuille;†
 • uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • ervaring in een soortgelijke 'complexe' organisatie als Facilicom Group (pre).
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Facilicom Group