Incluzio Stichtse Vecht

Wijkteammedewerker WMO bij TIM Stichtse Vecht

Details van de functie

Logo Ben jij op zoek naar een leuke baan waarbij je wat kunt betekenen voor (jong)volwassenen uit de buurt? Lees dan snel verder!

Functieomschrijving

TIM is in de gemeente Stichtse Vecht verantwoordelijk voor de jeugdhulp, Wmo-begeleiding en ondersteuning vanuit wijkteams. Samen met de gemeente Stichtse Vecht en andere samenwerkingspartners staan we voor de uitdaging om te zorgen dat alle inwoners, die dat echt nodig hebben, passende ondersteuning krijgen.

 

Het gewone leven is hierbij het uitgangspunt. Dat is een uitdaging, omdat het vraagt om een andere houding van professionals en inwoners. Het gaat niet om 'zelfredzaam zijn' of 'beter worden', maar om het vergroten van veerkracht, meedoen naar vermogen en leren omgaan met tegenslagen.

 

Wijkteam Stichtse Vecht is het gezicht van TIM; het vormt de toegang tot ondersteuning en zorg voor inwoners en is aanspreekpunt voor samenwerkingspartners. Vanuit de teams voeren we de regiefunctie uit, geven we ondersteuning of verwijzen we inwoners naar partners in de gemeente, het voorveld.

 

Als wijkteammedewerker WMO ben je er voor klanten van 18 jaar en ouder en ga je in Maarssenbroek aan de slag. Je ondersteunt de inwoner, maar laat de regie wij hij hoort; bij de klant.

 

In deze functie ben jij generalistisch wijkteammedewerker, maar gespecialiseerd in beschermd wonen. Je beheert je eigen agenda, bent verantwoordelijk voor casussen en bezoekt hiervoor klanten in de thuissituatie. Samen bepalen jullie welke ondersteunende begeleiding nodig is en hoe deze geboden zal worden. Je werkt vanuit de wijkteamlocatie, waar je collega's ontmoet voor inspiratie, overleg en reflectie. In beperkte mate kan er ook vanuit huis gewerkt worden. Aangezien jij gespecialiseerd bent in beschermd wonen, ben je aanspreekpunt voor je collega's op dit vlak. Daarnaast pak je ook andere casuļstieken graag op.

 

Werken bij TIM betekent dat je zelfstandig en autonoom werkt, maar altijd terug kunt vallen op collega's of je teamcoach. Wij werken vanuit Positieve Gezondheid. Dit doen we zowel naar de inwoner įls naar onze collega's bij Tim Stichtse Vecht.

 

Wil je daar al meer over lezen? Kijk dan even op Wat is het? - Institute for Positive Health (iph.nl)

Wat je krijgt

Je komt te werken in een organisatie waar ruimte is voor jouw inbreng, vrijheid en autonomie.

Gedreven, energieke collega's die staan voor innovatie en ondersteuning dichtbij de inwoner. Daarnaast krijg je:

 

  • Een beloning conform cao sociaal werk, minimaal € 3.191,- en maximaal €4.547,- bruto per maand;
  • Een individueel keuzebudget van bijna 19% inclusief eindejaarsuitkering;
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de intentie om daarna te verlengen;
  • De vrijheid om je dag zelf in te delen;
  • Een smartphone en een laptop ter beschikking.

Wie je bent

Wij zoeken iemand met kennis en ervaring in de MOBW, die het leuk vindt een bijdrage te leveren aan het collectief werken. Een positief ingestelde nieuwe collega die stevig in zijn/haar schoenen staat en zelfstandig een caseload kan draaien. Je durft beslissingen te nemen en bent een doener. Daarnaast vind je het leuk om samen met collega's het team vorm te geven en kun je anticiperen op verandering.

 

Verder zien we graag:

  • Een afgeronde HBO opleiding Pedagogiek, Psychologie, Social Work of vergelijkbaar;
  • Ervaring met de doelgroep MOBW en het collectief werken;
  • Energie, ondernemende attitude en resultaatgerichtheid;
  • Beschikbaar voor minimaal 28 uur per week.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Incluzio Stichtse Vecht