STL

Opleiding tot vrachtwagenchauffeur bij Meubellogistiek Rhenen BV

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?

Via het zij-instroomtraject kan jij je C(E) rijbewijs gaan halen. Jij denkt vast hoe gaat dit nu in zijn werk? Als wij (STL) jouw sollicitatie met cv en motivatie hebben ontvangen voor deze droom opleiding nemen wij jouw sollicitatie in behandeling. Wij sturen jouw cv en motivatie door naar Meubellogistiek Rhenen BV. Bij interesse nemen zij vervolgens zelf contact met jou op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Is er een klik en heb jij goed kunnen uitleggen waarom je vrachtwagenchauffeur wil worden, dan wordt je aangemeld voor het zij-instroom traject waarbij jij met subsidie je C(E) rijbewijs kan gaan halen. Eerst zal hier een testdag voor ingepland worden waar jij een ochtend of een middag een aantal testen moet afleggen en een stukje gaat rijden. Aan de hand van deze test zal blijken of jij het in je hebt om vrachtwagenchauffeur te kunnen worden. Is dit allemaal positief verlopen dan krijg jij een GO van (STL) en mag jij met je theorie en lessen gaan starten.

Tijdens het traject kun je al aan de slag op een kleine bakwagen met je B rijbewijs. Als chauffeur B verzorg jij het transport van meubels naar meubelcentra en woonwinkels. Als chauffeur ben je zelf verantwoordelijk voor het lossen van de meubels bij meubelcentra en woonwinkels. Op sommige locaties krijg je hulp met lossen, maar dit is niet altijd zo. Jij staat daarom sterk in je schoenen om dit alleen aan te kunnen en vindt fysiek zwaar tillen geen probleem. Je werkdagen zijn in afstemming met de werkgever, omdat je ondertussen bezig bent om je vrachtwagenrijbewijs te behalen. Na het behalen van jouw C(E) rijbewijs ga je werken als chauffeur bij Meubellogistiek Rhenen BV. Je krijgt een goed inwerkt traject wat je gaat doorlopen om klaargestoomd te worden tot zelfstandig chauffeur.

Als Chauffeur C bij Meubellogistiek Rhenen BV verzorg jij het transport van meubels naar de meubelcentra en woonwinkels. Daarnaast behoort het vervoeren van witgoed ook bij de distributie. De werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag, in de avond ben je thuis. Als chauffeur ben je zelf verantwoordelijk voor het lossen van de meubels bij meubelcentra en woonwinkels. Op sommige locaties krijg je hulp met lossen, maar dit is niet altijd zo. Jij staat daarom sterk in je schoenen om dit alleen aan te kunnen en vindt fysiek zwaar tillen geen probleem. De functie kan zowel fulltime als parttime ingevuld worden, maar bij voorkeur minimaal 3 dagen.

Wat neem je mee?
 • Het rijbewijs B;
 • Een goede motivatie om vrachtwagenchauffeur te willen worden;
 • Flexibele instelling en fysiek in orde;
 • Je bent collegiaal, samen met je collega's zorg je ervoor dat het werk gedaan wordt;
 • Beheersing van de Nederlandse taal;
 • Representatieve houding, je bent namelijk het visitekaartje van Meubellogistiek Rhenen BV;
 • Eigenvervoer om naar de standplaats De Klomp te kunnen komen (max 30 km).

Waar ga je werken?

Meubellogistiek Rhenen BV is een bedrijf wat door de jaren heen veel ervaring heeft opgedaan in het vervoeren van meubels en brood. Zij willen al hun klanten persoonlijk te woord staan en er graag voor zorgen dat zij hun verwachte producten snel ontvangen. Kort, bondig en eerlijk communiceren staat hoog bij hen in het vaandel.

Wat krijg je?
 • Een opleidingstraject om je C(E) rijbewijs te behalen met subsidie via STL;
 • Een contract in loondienst bij Meubellogistiek Rhenen BV, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • SalariŽring en arbeidsvoorwaarden conform CAO Beroepsgoederenvervoer;
 • Werken in een leuk team van 30 man;
 • Nascholing voor code 95, wat wordt verzorgd door Meubellogistiek Rhenen BV.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van STL