IKEA

Teammanager Logistiek

  • Vacature
MBO
  • Noord-Brabant
Eindhoven
18 juli 2024

Details van de functie

Logo Jij bent van grote waarde voor onze goederenstroom. Zonder jou zijn de hoofdlijnen van ons proces niet duidelijk. Als Fulfilment Operations Teamleider, zo heet bij ons deze functie, bij IKEA in Eindhoven krijg én neem jij de ruimte voor het optimaliseren van onze productiviteit door processen te analyseren en verbeteren. Je bruist van de energie en dat neemt jouw team van jou over. Jij bent voor hen een échte coach. En aansturen doe jij op basis van de persoon die voor je staat. Een hele uitdaging. Gelukkig kunnen wij dat aan jou wel overlaten.

Een dag met ons in jouw leven
Jouw expertise ligt in het coachen van mensen. Je ziet daarnaast precies welke processen efficiënter kunnen. Doordat alles op de werkvloer loopt, heb jij extra tijd om je nóg meer te focussen op het verder ontwikkelen van verschillende talenten binnen jouw team. Dit team bestaat voor een deel uit collega's die geen Engels spreken en voor een deel die alleen maar Engels spreken. Verder werk je ongeveer 60% van jouw werktijd mee in de bezetting en ben je ongeveer 40% vrij ingepland. Die verdeling kan je ook aanpassen, dat mag jij zelf bepalen. In deze tijd heb je de mogelijkheid om onder andere functionerings- en beoordelingsgesprekken te voeren en weekdoelen te bespreken. Ook is het goed om te weten dat wij met een grote verandering bezig zijn. Door onze focus steeds meer op online verkoop te leggen, wordt ons magazijn op den duur omgetoverd tot distributiecentrum. Geen zorgen, het gezellige shoppen en de familiaire sfeer blijven gewoon! De processen in het magazijn worden wel anders. En afhankelijk van jouw talent en inzicht kan jij daar een rol in spelen. Verder ga je:

  • optimaliseren van het logistieke proces, door het analyseren van de beschikbare KPI's, deze te bespreken met je collega Teamleiders en dit te vertalen naar concrete acties voor de vloer.
  • in gesprek gaan met al je partners binnen en buiten IKEA, zoals de transportleverancier, om gezamenlijk verbeteringen aan te brengen aan de samenwerking.
  • hoe druk het ook is, alles wat op jouw to-do lijst staat naar je beste eer en geweten afwerken.

Wie je bent
Jouw team bestaat uit circa 20 collega's en die stuur je stuk voor stuk op een coachende manier aan. Je weet als geen ander dat elke persoon anders is en dus stem jij je aanpak op individueel niveau af. Daarnaast schakel je met je andere directe collega-teammanagers. Je hebt dus altijd iemand waarmee je de aanpak van verschillende medewerkerstrajecten kan bespreken. Verder heb jij:

  • Je bent een inspirerende coach voor je team; je behaalt je resultaten door en met je medewerkers én helpt ze bij hun ontwikkeling. het liefst met logistieke achtergrond of je wil je hierin verdiepen.
  • Je hebt sterke analytische en cijfermatige vaardigheden en deze gebruiken als uitgangspunt voor het tijdig uitzetten van acties.
  • Je bent flexibel inzetbaar, overdag en 's avonds en zowel door de week als in het weekend. Her Fulfilment proces begint bij ons elke dag om 05.00 uur en duurt tot 24.00 uur.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van IKEA