Incluzio Zaanstad

Participatiecoach

Details van de functie

Logo De kracht van onze inwoners benutten en begeleiden binnen de kaders van de participatiewet, dat ga jij doen!

Functieomschrijving

Iedereen kan meedoen, dat is onze ambitie. Dit kan in de vorm van werk zijn, maar het gaat vooral over meedoen naar de mogelijkheden die de wijkbewoner heeft. In de functie van Participatiecoach ga jij je daar voor inzetten. Vanuit het wijkteam in Wormerveer of Noord&Kogerveld ondersteun jij de inwoners op basis van de Participatiewet. Jij coacht wijkbewoners om weer mee te doen in de samenleving. Daarom noemen wij jou graag Participatiecoach.Binnen deze opdracht focussen we ons op een wat lichtere doelgroep waarbij we ook veel bezig zijn met collectieve initiatieven in de wijk opzetten waar wijkbewoners naar toe kunnen om aan zichzelf te werken en weer onderdeel te worden van de maatschappij. Dit betekent dat jij als Participatiecoach niet alleen individuen coacht, maar ook bijdraagt aan het creŽren en begeleiden van deze collectieve initiatieven. Daarnaast is een groot deel van jouw functie het ontwikkelen van vernieuwende (groeps-) activiteiten en inspireren van vervolgstappen van bewoners naar, taal, bewegen, buurthuizen of (vrijwilligers)werkZaanstad heeft de ambitie om alle inwoners met een bijstandsuitkering in beeld te krijgen en te houden. De ambitie is altijd dat de afstand tot de arbeidsmarkt kleiner wordt en uiteindelijk helemaal verdwijnt: de inwoner gaat weer aan het werk. Betaald werk is niet voor iedereen mogelijk, meedoen naar vermogen is dan jouw doel. Denk daarbij aan vrijwilligers werk en meedoen aan activiteiten. Vanuit het sociaal wijkteam gaan wij aan de slag met de inwoners met een (tijdelijke) niet overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt.Bewoners hebben veel talenten en ambities die door werkloosheid en teleurstellingen verwateren en onhaalbaar lijken. Onze nieuwe collega gaat met veel passie, energie en vertrouwen bewoners uitdagen en prikkelen tot meedoen in samenleving. Samenwerken met de partijen in de wijk gaat jou natuurlijk af. Hierbij is het opbouwen en onderhouden van een netwerk erg belangrijk. Wij verwachten van jou dat je vertrouwd bent met individuele coaching, motivering, activering en groepswerk.Jij bent creatief en positief is ingesteld. Je hebt lef en durft zelfstandig initiatieven te ontplooien. Natuurlijk krijg je een team van collega's binnen het wijkteam met verschillende expertises. Je zoekt met elkaar de samenwerking, want bij Incluzio werken we integraal om de wijkbewoner zo efficiŽnt mogelijk bij te staan.

Wat je krijgt

Incluzio Zaanstad is een energieke en dynamische organisatie. Onze opdracht is gestart in 2019 en wij blijven innoveren. Er is daarom voldoende†ruimte voor eigen inbreng, vrijheid en resultaatverantwoordelijkheid.
 • Beloning conform cao sociaal werk, schaal 8, afhankelijk van ervaring;
 • Individueel keuzebudget van bijna 19% inclusief eindejaarsuitkering;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de intentie om daarna te verlengen voor onbepaalde tijd;
 • Flexibele werktijden, je hebt de vrijheid om je dag zelf in te delen;
 • Je krijgt voor je werk een smartphone en een laptop ter beschikking.

Wie je bent

Ons team is dynamisch en je krijgt bij ons veel zelfstandigheid. Jij weet hier mee om te gaan en durft jouw collega's te betrekken als dat nodig is. Jij kent de Participatiewet of wil dit graag eigen maken en ziet hierin volop kansen. Verder zien we graag:
 • Een afgeronde relevante hbo-opleiding (bachelor) Social Work, SJD of Toegepaste Psychologie;
 • Ervaring met activering van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt;
 • Een collega die durft te netwerken;
 • Iemand die tactvol en doortastend te werk gaat;
 • Energie, ondernemende†en resultaatgerichte houding;
 • Beschikbaarheid van 28 tot 32 uur per week.

Wij zijn Incluzio Zaanstad en wie ben jij?

We ontmoeten je graag dus stuur zo snel mogelijk je cv ťn een korte motivatie via de sollicitatiebutton in verband met de AVG.†Voor vragen kun je contact opnemen met de Recruiter via de gegevens op deze pagina.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Incluzio Zaanstad