STL

Opleiding tot vrachtwagenchauffeur bij VDH Logistics & Transport B.V.

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?

Via het zij-instroomtraject kan jij je CE rijbewijs gaan halen. Jij denkt vast hoe gaat dit nu in zijn werk? Als wij (STL) jouw sollicitatie met cv en motivatie hebben ontvangen voor deze droom opleiding nemen wij jouw sollicitatie in behandeling. Wij sturen jouw cv en motivatie door naar VDH Logistics & Transport B.V. Bij interesse nemen zij vervolgens zelf contact met jou op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Is er een klik en heb jij goed kunnen uitleggen waarom je vrachtwagenchauffeur wil worden, dan wordt je aangemeld voor het zij-instroom traject waarbij jij met subsidie je CE rijbewijs kan gaan halen. Eerst zal hier een testdag voor ingepland worden waar jij een ochtend of een middag een aantal testen moet afleggen en een stukje gaat rijden. Aan de hand van deze test zal blijken of jij het in je hebt om vrachtwagenchauffeur te kunnen worden. Is dit allemaal positief verlopen dan krijg jij een GO van (STL) en mag jij met je theorie en lessen gaan starten. Tijdens het traject kan je al aan de slag bij VDH in de loods en ga je dus tegelijkertijd lessen voor je C(E) rijbewijs.

Na het behalen van je CE rijbewijs ga je aan de slag als chauffeur bij VDH. Als chauffeur koeltrailer transporteer je groenten, fruit, bloemen en planten binnen de grenzen van Nederland. Je verzorgt het transport van veilingen naar diverse opdrachtgevers en werkt zo'n 5 tot 10 adressen per dag af. In deze functie werk je van maandag tot en met vrijdag en om beurtrol in het weekend. Je zal voornamelijk dagritten rijden, maar een incidentele overnachting kan voorkomen.

Wat neem je mee?
 • Het rijbewijs B en enige jaren rijervaring;
 • Een goede motivatie om vrachtwagenchauffeur te worden;
 • Een goede werkmentaliteit en je bent fysiek fit;
 • Flexibiliteit met betrekking tot de werktijden;
 • Eigen vervoer om naar de standplaats Moerdijk te komen (max 30 km).

Waar ga je werken?

In de optiek van VDH is alles in het leven op weg ergens naartoe. Of het nu mensen, bedrijven of spullen zijn. En het afleggen van deze reis is veel meer dan een noodzakelijke verplaatsing. Zij zien deze reis als een mogelijkheid om waarde toe te voegen. Een manier om rijker op de plek van bestemming aan te komen dan bij vertrek. En hoe ze dat doen, waarde toevoegen? VDH regelt jouw verplaatsing van A naar B, maar ook je reis van A tot Z: van de allereerste expeditiewerkzaamheden tot aan de zorgvuldige aflevering op de eindbestemming of hun warehouse. Van zeevracht en import tot complete douaneafwikkeling, kwaliteitscontrole, ompakken en geconditioneerde opslag. Zij zorgen dat het hoe dan ook goed komt, ongeacht wat daarbij komt kijken. En als middelgrote speler op de markt bieden zij u het beste van twee werelden. Groot genoeg om alle diensten en voorzieningen te bieden die verwacht mogen worden van een professionele transporteur. Klein genoeg om flexibel te zijn en snel te schakelen. VDH werkt in kleine teams met uiteenlopende specialismen.

Wat krijg je?
 • Subsidie vanuit STL om je vrachtwagenrijbewijs te behalen;
 • Salaris conform CAO Beroepsgoederenvervoer;
 • Een tijdelijk contract bij VDH Logistics & Transport B.V. met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren;
 • Een gezellig en informeel team dat resultaatgericht werkt;
 • Een uitdagende en afwisselende baan;
 • Een fantastische werkplek in een internationaal opererend bedrijf.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van STL