STL

Opleiding tot vrachtwagenchauffeur bij Van der Lee

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?

Via het zij-instroomtraject kan jij je CE rijbewijs gaan halen. Jij denkt vast hoe gaat dit nu in zijn werk? Als wij (STL) jouw sollicitatie met cv en motivatie hebben ontvangen voor deze droom opleiding nemen wij jouw sollicitatie in behandeling. Wij sturen jouw cv en motivatie door naar Van der Lee. Bij interesse nemen zij vervolgens zelf contact met jou op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Is er een klik en heb jij goed kunnen uitleggen waarom je vrachtwagenchauffeur wil worden, dan wordt je aangemeld voor het zij-instroom traject waarbij jij met subsidie je CE rijbewijs kan gaan halen. Eerst zal hier een testdag voor ingepland worden waar jij een ochtend of een middag een aantal testen moet afleggen en een stukje gaat rijden. Aan de hand van deze test zal blijken of jij het in je hebt om vrachtwagenchauffeur te kunnen worden. Is dit allemaal positief verlopen dan krijg jij een GO van (STL) en mag jij met je theorie en lessen gaan starten.

Na het behalen van jouw C(E) rijbewijs ga je werken als chauffeur bij Van der Lee. Je krijgt een goed inwerkt traject wat je gaat doorlopen om klaargestoomd te worden tot zelfstandig chauffeur. Als chauffeur bij Van der Lee ben je verantwoordelijk voor het veilig vervoeren, laden en lossen van adl-vloeistoffen. Je werkt aan de hand van een planning die je meestal een dag van te voren ontvangt. Je onderhoudt nauw contact met de Planner, bijvoorbeeld over een vertraging of wijziging. Je registreert al je ritten en uitgevoerde taken (rijden, laden, lossen en wachten) in de boardcomputer. Je geeft aanvullende informatie door, zoals het gewicht van het geladen en/of het geloste product. Natuurlijk krijg je een goed onderhouden tankauto en je rijdt zowel nationale als internationale ritten vooral in de Benelux, Duitsland en Noord-Frankrijk.

Wat neem je mee?
  • Het rijbewijs B;
  • Een goede motivatie om vrachtwagenchauffeur te willen worden;
  • Een nauwkeurige houding en een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal, basisbeheersing van de Engelse taal;
  • Fysiek fit en stressbestendig;
  • Eigen vervoer om naar de standplaats Delft te kunnen komen (max 30 km).

Waar ga je werken?

Van der Lee is opgericht in 1919 en maakt sinds 2017 onderdeel uit van de Vervaeke groep. De Vervaeke groep bestaat uit het Belgische transportbedrijf Vervaeke met verschillende etniteiten, waaronder Van der Lee met meerdere vestigingen in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Van der Lee is gespecialiseerd in het van het tanktransport van ADR en niet ADR chemicaliŽn.

Wat krijg je?
  • Een opleidingstraject om je CE rijbewijs te behalen met subsidie van STL;
  • Na het behalen van het rijbewijs een tijdelijk contract bij Van der Lee met uitzicht op een vast contract;
  • Salaris conform CAO Beroepsgoederenvervoer;
  • Een zelfstandige en uitdagende functie binnen een leuk bedrijf met een informele sfeer.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van STL