Incluzio Stichtse Vecht

Wijkteammedewerker PGB, Jeugd & Gezin Maarssen-Dorp

  • Vacature
  • Vast contract
  • Utrecht
Maarssen-Dorp, Maarssen
12 juli 2024

Details van de functie

Logo Zorg dichtbij en passend voor kind en gezin. Voor een beter Stichtse Vecht.

Functieomschrijving

TIM is in de gemeente Stichtse Vecht verantwoordelijk voor de jeugdhulp, Wmo-begeleiding en ondersteuning vanuit wijkteams. Samen met de gemeente Stichtse Vecht en andere samenwerkingspartners staan we voor de uitdaging om in partnerschap te zorgen dat alle inwoners die dat echt nodig hebben passende ondersteuning krijgen.

 

Het gewone leven is het uitgangspunt. Dat is een uitdaging, omdat het vraagt om ander gedrag en een andere houding van professionals en inwoners. Het gaat niet om 'zelfredzaam zijn' of 'beter worden', maar om het vergroten van veerkracht, meedoen naar vermogen en leren omgaan met tegenslagen.

 

Wijkteam Stichtse Vecht is het gezicht van TIM; het vormt de toegang tot zorg en ondersteuning voor alle inwoners en is het eerste aanspreekpunt voor samenwerkingspartners. Vanuit dit team geven we ondersteuning of verwijzen we inwoners naar partners in de gemeente, het voorveld.

 

Als Wijkteammedewerker PGB, Jeugd en Gezin ben je onder andere verantwoordelijk voor de PBG's voor 18-. Je analyseert hierbij wat er nodig is, waar iemand recht op heeft en welke aantal uren hierbij passend is. Je controleert dit en ook voor de berekeningen draai jij je hand niet om. Je zorgt ervoor dat alles juridisch klopt en onderbouwd is. 

 

Naast deze werkzaamheden werk je ook als Wijkteammedewerker Jeugd. hierbij ga jij in de regio Maarssen-dorp aan de slag als begeleider én casemanager. Jij gaat het gezin weer in hun kracht te zetten. Je laat de regie daar wij hij hoort; bij de inwoner. Jij zorgt voor de ondersteuning en begeleiding in het gezin en bent verantwoordelijk voor het borgen van de veiligheid. Je zult bij een fulltime dienstverband gemiddeld 20% van je tijd besteden aan PGB's en 80% van je tijd aan het werk met de gezinnen.

 

TIM doet mee aan de pilot Bescherming in Beweging vanuit Samen Veilig. In deze pilot ondersteun je, binnen de beschikbare tijd en capaciteit, gezinnen in de jeugdzorg zoveel mogelijk zelf. Waar nodig is er ondersteuning van externe beschermings- en veiligheidsexperts.

 

Werken bij TIM betekent dat je zelfstandigheid en autonoom werkt, waarbij je kunt terug kunt vallen op collega's of je teamcoach.

 

Wij werken vanuit Positieve Gezondheid. Dit doen we zowel naar de inwoner áls naar onze collega's bij Tim Stichtse Vecht.

Wat je krijgt

Een mooie organisatie waar ruimte is voor jouw inbreng, vrijheid en resultaatverantwoordelijkheid. Een gedreven, energieke organisatie die staat voor innovatie en ondersteuning dichtbij de inwoner. Want wij doen het anders en we hopen dat jij daarin met ons meedenkt.

·      Beloning conform cao sociaal werk, minimaal € 3.319,- en maximaal €4.729,- bruto per maand;

·      Individueel keuzebudget van bijna 19% inclusief eindejaarsuitkering;

·      Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de intentie om daarna te verlengen;

·      Je krijgt de vrijheid om je dag zelf in te delen;

·      Je krijgt voor je werk een smartphone en een laptop ter beschikking

Wie je bent

Wij zoeken iemand die positief is ingesteld. Een nieuwe collega die stevig in zijn/haar schoenen staat en zelfstandig een caseload kan draaien. Daarnaast vind je het leuk om samen met collega's het team vorm te geven en kun je anticiperen op verandering. Initiatieven worden bij ons gewaardeerd. Graag zien wij enige ervaring met het toekennen en verwerken van PGB's. 

 

Verder zien we graag:

 

  • Een afgeronde HBO opleiding Social Work of vergelijkbaar;
  • In het bezit van een SKJ-registratie;
  • Ervaring met hulpverlening middels werk- of stage;
  • Energie, ondernemende attitude en resultaatgerichtheid;
  • Beschikbaar voor minimaal 28 uur per week.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Incluzio Stichtse Vecht