IKEA

Klantenservice medewerker

Details van de functie

Logo Vind jij het uitdagend om klanten telefonisch te helpen? Wil je graag werken binnen een team waar een informele sfeer heerst en waar thuiswerken mogelijk is? Vind je het fijn om je eigen uren in te plannen? Start dan als Klantenservice medewerker bij het Remote Customer Meeting Point van IKEA in Groningen!

Een dag met ons in jouw leven
''Goedemorgen IKEA Nederland, je spreekt met Billy, wat kan ik voor je doen?''. Er belt een klant met een vraag. Hij heeft een tijdje geleden een MALM ladekast gekocht en in elkaar gezet. Volgens de klant missen er een aantal onderdelen. Samen met de klant doorloop jij de stappen van de handleiding en jullie proberen samen te achterhalen of er ook daadwerkelijk onderdelen missen en welke dat zouden kunnen zijn. Dit zou zomaar een greep uit je dagelijkse werkzaamheden als klantenservice medewerker bij het Remote Customer Meeting Point van IKEA Nederland kunnen zijn.

Als klantenservice medewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor klanten die vragen hebben over de producten en diensten van IKEA. Tijdens je werkdag sta je klaar om klanten telefonisch te helpen. Je hebt te maken met ontzettend veel afwisseling in gesprekken, denk hierbij aan vragen van klanten over een aangekocht product of over een levering.

Wie je bent
Je levert graag een uitstekende klantenervaring bij het oplossen van verschillende vraagstukken. Dit doe je altijd met empathie, begrip en naar de behoefte van de klant waarbij je een sterke wil hebt om een beter leven thuis voor de klant te creŽren. Wat je nog meer nodig hebt:
  • Oplossingsgericht met sterke interesse in woninginrichting
  • Kunnen plannen en prioriteren
  • Goede computervaardigheden
  • Sterke communicatieve vaardigheden, in woord en geschrift
  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van IKEA