STL

Opleiding tot vrachtwagenchauffeur bij Renewi

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?

De opleiding tot vrachtwagenchauffeur volg je via Renewi middels het traject van het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Heb jij je cv en leuke motivatie toegevoegd bij je sollicitatie, dan nemen wij (STL) deze in behandeling. Wij sturen jouw cv en motivatie door naar Renewi. Daarna volgt er een eerste gesprek met de opleidingscoördinator en/of teamleider. Om een goed beeld te krijgen ga je na een positief gesprek ga je een dagje meelopen met een mogelijk nieuwe collega. Zijn jullie allebei nog steeds positief, dan word je aangemeld voor een testdag bij STL. Bij een positieve testuitslag start je met het traject.

Bij Renewi bieden ze je een opleiding tot Chauffeur en tegelijkertijd een baan als Bijrijder aan. Hier zal je dan ook meerijden op de verschillende taken van dienst: Portaal, Afzet en Rol. Want bij Renewi staan ze nooit stil en het werk is er altijd. Nu én in de toekomst. Lees hieronder meer over het werk- en leertraject waarin ze er naar streven om je binnen 1,5 jaar op te leiden tot vrachtwagenchauffeur!

Hoe ziet je opleidingstraject eruit bij Renewi?

In de eerste maanden haal je het VCA certificaat, zodat je veilig aan het werk kan. Hierna start je met de opleiding voor het chauffeursrijbewijs en Code 95. Gedurende het traject zul je begeleid worden door een collega van de teamplanning en een van hun chauffeurs. Daarnaast zul je ook intern opgeleid worden tijdens de chauffeursdagen van Renewi, om zo genoeg uren te maken om je Code 95 te verlengen. Totdat je alle nodige papieren hebt behaald werk je als Bijrijder, maak je kennis met het werk, met Renewi, onze klanten en het verkeer. Mocht jij je nog verder willen ontwikkelen, dan is dit natuurlijk mogelijk als het maar ook voor Renewi van toegevoegde waarde is.

Als Chauffeur heb jij één van de belangrijkste functies binnen Renewi; jij bent het gezicht en visitekaartje van het bedrijf. Je haalt het recyclebaar afval bij de klanten op, denkt met ze mee en zorgt ervoor dat zij hier niet meer naar om hoeven te kijken. Nadat jij het afval hebt opgehaald, vervoer je het naar een van de locaties van Renewi waar het verwerkt wordt. Door het werk dat jij dagelijks uitvoert draag je een steentje bij aan een duurzamere en schonere wereld!

Wat neem je mee?
 • Minimaal 18 jaar oud, een rijbewijs B en eigen vervoer;
 • De bereidheid om binnen 6 - 12 maanden je rijbewijs C te halen en eventuele andere rijbewijzen/certificaten;
 • Voldoende ambities, houdt van zelfstandig werken en je hebt interesse in de circulaire economie;
 • De bereidheid om fysiek werk te verrichten;
 • Woonachtig binnen een straal van 30 km van de standplaats in Eindhoven.

Waar ga je werken?

Bij Renewi streven zij ernaar het meest toonaangevende waste-to-productbedrijf te zijn, waarbij zij bijdragen aan een duurzame samenleving voor klanten, medewerkers, lokale gemeenschappen en aandeelhouders. Hun waste-to-product model richt zich op het verkrijgen van waarde uit afval in plaats van het te verbranden of storten. Jaarlijks verwerken zij 14 miljoen ton afval, waarvan 89% wordt gerecycled of gebruikt voor energieherwinning.

Hun aanpak sluit aan bij sociale en regelgevende ontwikkelingen en biedt een kapitaal-efficiënte oplossing voor effectief recycling- en afvalbeheer. Zij stimuleren groei door te investeren in nieuwe apparatuur en innovaties, ondersteund door een duidelijke strategie voor investeringen, uitbreiding en actieve bedrijfsvoering.

Hun groei is gebaseerd op drie pijlers, geleverd door toegewijde en gepassioneerde medewerkers:
 • Lokale service: Met ruim 200 vestigingen in negen landen bieden zij lokale klantenservice als onderscheidende factor.
 • Breed productaanbod: Hun assortiment innovatieve en toonaangevende afvalbeheerproducten en -diensten maakt hen aantrekkelijk voor klanten.
 • Internationale expertise: Hun uitgebreide kennis en ervaring versterken hun aanbod wereldwijd.

Wat krijg je?
 • Tijdens je opleiding en in dienst als bijrijder ontvang je een brutosalaris van minimaal 2408,44 tot maximaal 2930,20 volgens de CAO Beroepsgoederenvervoer (schaal B). Zodra je zelfstandig als chauffeur aan de slag gaat, groei je door naar schaal D met een salaris tussen 2675,24 en 3254,83; 
 • Eerst een tijdelijk contract bij Renewi met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris dat altijd op de 23e van de maand uitbetaald wordt en een goede pensioenregeling;
 • Na je opleidingstraject vergoeden zij de verlenging van de benodigde certificaten, zoals Code 95 en het VCA certificaat;
 • Minimaal 27,5 vakantiedagen per jaar en leuke collega's die dagelijks een bijdrage leveren aan een schonere wereld;
 • Alle kleding en materialen die nodig zijn om je werk veilig uit te voeren, krijg je van Renewi;
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving - met veel ruimte en vrijheid - die volop in beweging is waar je jezelf gegarandeerd nog verder kan ontwikkelen;
 • Ze bieden afwisselend werk op verschillende voertuigen zoals de bakwagen, trailer en/of haakwagen.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van STL