Buurtteamorganisatie Volwassenen Nijmegen

Lid Raad van Toezicht met aandachtsgebied klantperspectief

Details van de functie

Logo Wil jij bijdragen aan het sociaal domein in de Gemeente Nijmegen? En wil je leren wat het inhoudt om goed toezicht te houden op een organisatie?

Functieomschrijving

Door het vertrek van één van de leden van de Raad van Toezicht zoekt Stichting Buurtteams Volwassenen Nijmegen (SBVN) per 1 december 2024 een nieuw lid Raad van Toezicht met de aandachtsgebieden Diversiteit, Maatschappelijke ondersteuning en Inwonersperspectief. De toezichthouder die wij zoeken is breed maatschappelijk georiënteerd, heeft inzicht in maatschappelijke, (basis-)zorginhoudelijke en inwonersgerichte ontwikkelingen, heeft affiniteit met inclusief, integraal en innovatief werken en heeft binding/affiniteit met de gemeente Nijmegen.

De RvT maakt van de gelegenheid gebruik om iemand die nog startend is in de rol van toezichthouder een plek te bieden die tegelijkertijd aanvullend is qua profiel en achtergrond op de overige leden van de RvT. Op deze manier wil de RvT ook diversiteit in denken en kijken aanbrengen. Met het oog daarop is de RvT op zoek naar een junior/aspirant lid die ervaring wil opdoen in de rol van toezichthouder bij SBVN. De ideale kandidaat is gericht op het voeren van de dialoog, gemakkelijk benaderbaar en informeel. Hij of zij beschikt verder over helikopterview en verbindend vermogen.

 

Wie zijn wij?

Stichting Buurtteams Volwassenen Nijmegen is er voor alle volwassen inwoners van Nijmegen die ondersteuning nodig hebben of problemen ervaren in het dagelijks leven. Zij kunnen bij één van de 10 buurtteams terecht met uiteenlopende (ondersteunings)vragen. De Buurtteams Volwassenen werken in de wijk en zijn dichtbij in de leefomgeving, bij mensen thuis of op vindplaatsen zoals de Stips en wijkcentra. We werken nauw samen met de sociale basis, de buurtteams jeugd en gezin, gespecialiseerde zorgverleners, partnerorganisaties, de gemeente Nijmegen en het (informele) wijknetwerk, zoals huisartsen, woningcorporaties en bewonersorganisaties. De gemeente Nijmegen fungeert hierbij niet alleen als opdrachtgever maar tevens ook als partner die actief betrokken is bij de uitvoering, vooral in de wijken. Alles vanuit onze ambitie om van elke Nijmeegse buurt een betere buurt te maken!

Ieder buurtteam bestaat uit professionele hulpverleners en vakmensen met veel ervaring op het gebied van (psychische) zorg, welzijn, wonen en huishouden, werk en inkomen. Alle medewerkers zijn generalist, kunnen over de grenzen van hun eigen discipline heen kijken, werken inclusief, integraal en innovatief. Zij komen niet met een standaard antwoord, maar leveren maatwerk. Binnen de buurtteams werken ook ervaringsdeskundigen om nog beter op de belevingswereld van inwoners aan te kunnen sluiten.

 

De Stichting, haar Bestuur en de Raad van Toezicht
  • SBVN is een initiatief van Incluzio. Incluzio is actief in de zorg, dienstverlening en het sociaal domein. Incluzio draagt bij aan een samenleving waarin iedereen meedoet, meetelt en van betekenis is. Wij geloven in de kracht van de lokale samenleving, in professionals die effectief (samen)werken en in sterke basisvoorzieningen die de stad al biedt. We zetten vooral in op preventie. We doen daarbij wat nodig is - dichtbij en laagdrempelig zodat mensen zo lang mogelijk zelf de regie houden op hun leven en in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen met de ondersteuning die zij nodig hebben. Samen met buurtbewoners maakt Incluzio het verschil, resultaatgericht en met een maximale klanttevredenheid tot gevolg.
  • SBVN werkt in opdracht van de Gemeente Nijmegen met een budget van € 11 mln, waarbij wel steeds partnership wordt gezocht en gevonden.
  • Het bestuur en de directie van SBVN worden benoemd door Incluzio en zijn integraal verantwoordelijk voor de stichting en het resultaat van de stichting.
  • Binnen het domein waar SBVN actief is hebben we te maken met verschillende spelregels en kaders als het gaat om governance en toezicht. De belangrijkste is de Governancecode Zorg 2022. De RvT gebruikt de Governance code Zorg als uitgangspunt voor haar toezicht.
  • De RvT is proactief, gericht op samenwerking én onafhankelijk, objectief en vrij van elke schijn van mogelijke belangenverstrengeling of verantwoordingsplicht naar een achterban.

Wat je krijgt

Met een positie in de Raad van Toezicht krijg je een maatschappelijke functie van betekenis. Je krijgt de verantwoordelijkheid om toezicht te houden en het bestuur te ondersteunen met beleidsmatige keuzes. De hoogte van de vergoeding hang af van de relevante werkervaring en bedraagt maximaal €1.647,- bruto per kwartaal (prijspeil 2024) voor een gemiddelde besteding van 6-8 uur per maand. 

Wie je bent

De toezichthouder is in staat om de leefwereld en de behoeften van de inwoners van Nijmegen te begrijpen en vormt een representatie voor de inwoners. Daarbij heeft de toezichthouder kennis over diversiteit, maatschappelijke ondersteuning en inwonersperspectief.

Functie-eisen:
  • Is maatschappelijk gedreven, denkt en handelt vanuit medewerkers- en inwonersperspectief en heeft - bijvoorbeeld vanuit de persoonlijke leefwereld - aantoonbare kennis van ondersteuningsvragen van inwoners van Nijmegen die zich belemmerd voelen in hun dagelijks leven of het moeilijk vinden om problemen zelf aan te pakken.
  • Is in staat om het juiste evenwicht te bewaren tussen betrokkenheid en bestuurlijke afstand;
  • Is geen lid van het bestuur of de raad van toezicht bij een aanbieder van de aanvullende zorg en/of sociale basis in Nijmegen.
  • Heeft voldoende beschikbaarheid (6 tot 8 uur per maand) en energie om zich in te zetten voor een adequate invulling van de functie.
  • Beschikt over specifieke deskundigheid op het terrein van de zorg, welzijn en ondersteuning en ervaring met transformatie middels de transformatiedriehoek en de ontwikkeling van innovaties, zoals de inzet van ervaringsdeskundigen, groepsgericht werken bij autisme, samenwerking met huisartsen met groepsgericht werken

 

Tijdpad
  • Solliciteren tot maandag 4 november 2024;
  • Eerste selectiegesprek: dinsdag 12 november vanaf 19:00;
  • Verdiepend (klik-)gesprek: 18 november tussen 09:00 tot 12:00 uur;
  • Selectiebeslissing: maandag 25 november 2024;
  • (Formele-)start nieuwe toezichthouder 1 december 2024.

Contactgegevens

Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Regine Mentink (Recruiter) op [klik hier voor het telefoonnummer] of bij Eugene Jansen, Voorzitter RvT Stichting Buurtteams Volwassenen Nijmegen, [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Buurtteamorganisatie Volwassenen Nijmegen