FNV sponsort jeugdroman over kinderarbeid bij kleding

10 januari 2018

Home

Over de FNV

Perskamer

Persberichten

persarchief
FNV sponsort jeugdroman over kinderarbeid bij kleding
10-01-2018
HarrieLindelauff
Op 25 januari 2018 organiseert Uitgeverij Ploegsma met Mondiaal FNV een scholierendebat bij het Fons Vitae Lyceum in Amsterdam rond het thema van de nieuwe jeugdroman van Caja Cazemier en Martine Letterie: Made by Indira.
Het boek gaat over een belangrijk actueel onderwerp: kinderarbeid en slavernij in de kledingindustrie. Actrice Pip Pellens en de 15-jarige Sann Leisink, Koningin van de Jeugd voor Unicef, nemen een eerste exemplaar in ontvangst.
Daarna gaan leerlingen van drie brugklassen met elkaar in debat over het thema van Made by Indira onder leiding van Nick Schoemaker van het Nederlands Debat Instituut.
Over Made by Indira
Terra houdt van shoppen. Al haar geld gaat op aan nieuwe kleding, en als ze die goedkoop kan scoren, is dat natuurlijk top! De Indiase Indira is geronseld om in een spinnerij te gaan werken. Zo hoopt ze de schulden van haar familie af te kunnen lossen.
Maar de mooie beloften van de fabriek blijken allemaal leugens te zijn geweest. Bij een reis naar India ontdekt Terra dat er een heel verhaal zit achter de kleren die ze koopt. Een verhaal dat niet zo mooi is?
Campagne #ikstaachterditboek
Slechte arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie, een actueel thema dat Uitgeverij Ploegsma en Mondiaal FNV graag onder de aandacht brengen bij jongeren. Help mee om anderen te laten nadenken over de herkomst van hun kleding.
Deel met #ikstaachterditboek op Instagram of Facebook waarom jíj achter dit boek staat en waarom jij het belangrijk vindt om te weten waar en door wie jouw kleding wordt gemaakt.
Over de schrijvers
Caja Cazemier en Martine Letterie schreven samen al twee dubbelportretten, waarin ze elk een personage neerzetten. Familiegeheim en Keerzijde werden beide genomineerd voor de Thea Beckmanprijs.
Voor dit nieuwe boek reisden ze met steun van Mondiaal FNV samen af naar India om met eigen ogen te zien hoe het eraan toe gaat. Mondiaal FNV is onderdeel van Nederlands grootste vakbond FNV en komt op voor eerlijke arbeidsomstandigheden voor werknemers
in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.
Made by Indira

Made by Indira - Caja Cazemier & Martine Letterie - 12+ - ? 14,99 (e-book ? 7,99)
Bestel bij bol.com
Mijn sector:
Groothandel TextielgoederenMode Interieur Tapijt Textiel
Over de FNV
Nieuws
Organisatie
Koers 2017-2021
Onze standpunten
Ons werk
Internationaal
Werken bij de FNV
Perskamer
Persberichten
persarchief
Persvoorlichters
Meld je aan voor de nieuwsagenda
Foto's bestuur