Monument Re koopt First A Run-off Portfolio van Ethias S.A

17 april 2018

Monument Re heeft vandaag bekend gemaakt dat, afhankelijk van wettelijke goedkeuring, het via zijn Europese onderdeel Laguna Life DAC een run-off portfolio van flexibele premium retail-levensverzekeringscontracten heeft gekocht van Ethias S.A. (?Ethias?), ook bekend als First A Portfolio.

De Ierse verzekeringsmaatschappij Laguna Life DAC is een volledige dochteronderneming van Monument Re Limited (?Monument Re?) en zijn Ierse dochteronderneming Monument Insurance DAC. De Ierse onderdelen van Monument Re werken onder de naam Monument Insurance in Ierland.

De polishouders worden geÔnformeerd dat de verzekeraar niet langer Ethias is, maar Laguna Life DAC. De voorwaarden van de contracten blijven ongewijzigd.

Deze overdracht zal echter leiden tot het verloren gaan van de spaargarantie in BelgiŽ tot een maximum van EUR 100.000. Ierland, het land waar de nieuwe verzekeraar gevestigd is, kent een dergelijk systeem niet.

Na de afronding van de overname van het First A Portfolio van Ethias wil Monument Insurance een nieuw aanbod doen. Verdere details over dit aanbod (waaronder de startdatum van de acceptatieperiode) zullen binnenkort worden gecommuniceerd (en na overleg met de betreffende regelgevende autoriteiten) aan de houders van de betreffende First A-polissen.

Manfred Maske, CEO van Monument Re Group, en Kieran Hayes, CEO van Monument Insurance, zeiden dat ?het prettig werken was met Ethias gedurende afstoting van het First A-portfolio. Wij blijven voortgang boeken bij het uitvoeren van onze consolidatiestrategieŽn in de Benelux en Ierland en het stevig verankeren van onze aanwezigheid op lange termijn in deze belangrijke markten. Wij zijn blij dit bekend te kunnen maken omdat de overdracht van het First A-portfolio Monument Insurance een tweede aankoop ter beschikking stelt na de succesvolle integratie van Laguna in de Monument Re Group en de aankoop van AMRO Life Capital, Monument Re?s eerste transactie in BelgiŽ.?

Philippe Lallemand, CEO van Ethias: ?Deze operatie is gerelateerd aan de implementatie van het besluit om de resterende First A-polissen te verkopen, zoals aangekondigd in mei 2017 en is de laatste stap in de volledige afstoting van dit portfolio.?

?Het is een gebalanceerde overeenkomst waarin we gezocht hebben naar de waarborg dat het verdere beheer van dit portfolio wordt uitgevoerd door een koper die gespecialiseerd is in het run-off management van levensverzekeringsproducten en die, als Iers bedrijf, ook valt onder dezelfde Europese Solventievereisten als Ethias.? De betaling van gegarandeerde opbrengsten op deze contracten (gemiddeld 3,46%) moet door deze overdracht niet worden beÔnvloed.

?Wij zijn ook blij dat Monument Insurance een afkoopcampagne plant voor de ongeveer 4.400 resterende polishouders die nog niet gereageerd hebben op de vorige ?Overstap?-campagnes van Ethias en wij verwachten dat dit ook wordt gewaardeerd door de Belgische minister van Economische zaken en door de Belgische consumentenorganisaties.?

De voltooiing van de overname volgt nadat aan de overnamevoorwaarden is voldaan (waaronder het verkrijgen van de wettelijke goedkeuringen).

Alle vragen van polishouders moeten worden gestuurd naar Ethias omdat de transactie nog wettelijk moet worden goedgekeurd.

Over Ethias S.A.

Ethias is de vierde grootste verzekeraar en de grootste directe verzekeraar op basis van brutopremies (gross written premium, GWP) in BelgiŽ, met een marktaandeel van 11,1% in niet-levensverzekeringen en 7,4% in levensverzekeringen (2016). Ethias heeft sterke historische banden met Belgische lokale openbare organisaties en heeft een marktaandeel van meer dan 80% in deze sector.

Ethias?s productaanbod is gericht op retailklanten en openbare autoriteiten, zoals regio?s, steden en gemeenten, provincies, de Belgische overheid, scholen en ziekenhuizen, maar ook commerciŽle bedrijven.

Bezoek voor meer informatie www.ethias.be.

Perswoordvoerder: Dhr. Serge Jacobs, [klik hier voor het telefoonnummer] , com@ethias.be

Over Monument Re en Monument Insurance

Monument Re Limited (?Monument Re?) heeft sinds februari 2017 een vergunning van de monetaire autoriteit op Bermuda als ?Klasse E herverzekeraar? (Class E reinsurer). Monument Re is een op Bermuda gevestigde herverzekeraar die is opgericht om op te treden als eigendomsintensieve herverzekeraar en aankoper in Europa. Via deze strategie zoekt Monument Re naar op eigendommen gebaseerde risico?s binnen zijn risicobehoefte, en het efficiŽnt uitvoeren van deze activiteiten of portfolioīs, met het bieden van veiligheid van polishouders op de lange termijn.

De Ierse onderdelen van Monument Re handelen als Monument Insurance en omvatten Laguna Life DAC dat is gereguleerd door de Centrale Bank van Ireland als class 1-verzekeraar.

Bezoek voor meer informatie www.monumentregroup.com.

Perswoordvoerder: Mr. Manfred Maske, [klik hier voor het telefoonnummer] , manfred.maske@monumentregroup.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

[klik hier voor het telefoonnummer] r1&sid=64685&distro=ftp">

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/ [klik hier voor het telefoonnummer] /nl/

CONTACT: