Johan Cruijff Arena start mbo-opleiding

11 september 2018
Het ROC van Amsterdam heeft een nieuwe onderwijslocatie: de Johan Cruijff Arena. Sinds dit schooljaar worden hier mbo-studenten opgeleid op het gebied van facility management.

De nieuwe leeromgeving maakt onderdeel uit van het ‘House of Hospitality’-concept van het ROC van Amsterdam. Binnen dit concept werken school en bedrijf nauw samen aan het creëren van een optimale leeromgeving. De opleiding vindt voor een groot deel plaats binnen het bedrijf. In dit geval gaat het om de Johan Cruijff Arena. Veertien (!) studenten zijn hier onlangs gestart met hun opleiding Facilitair Management.

BOL/BBL
De studenten zijn drie dagen per week in de voetbaltempel. Eén dag zijn ze op school, om de algemene vakken (Engels, Nederlands, Rekenen) te leren. De laatste schooldag is voor speciale projecten. Op deze manier is de opleiding een kruising tussen de voldtijdse BOL-opleiding en de BBL-opleidingen.

Hybride
Het House of Hospitality heeft nu in totaal negen van dit soort hybride leeromgevingen. Naast de Arena, gaat het onder andere om Hotel Casa, hotel Okura en NH-hotel Amsterdam Zuid. De opleidingen worden uitgevoerd door de ROC’s van Amsterdam en Flevoland. Studenten kunnen het hele jaar door starten.