Goedkoop Spotify-abonnement nu ook voor MBO-student

07 oktober 2019
Een verdere stap in de gelijke behandeling van mbo-studenten: net als studenten van hogescholen en universiteiten kunnen mbo-studenten vanaf vandaag gebruikmaken van een goedkoop Spotify-abonnement.

Streamingdienst Spotify kent al langer een voordelig abonnement voor studenten van hogescholen of universiteiten. Zij betalen voor het gewilde ‘Spotify Premium’ niet het normale tarief van tien euro per maand, maar slechts vijf euro. Vanaf heden geldt deze studentenkorting ook voor jongeren die een mbo-opleiding volgen. Studenten kunnen maximaal vier jaar gebruik maken van de korting.

In de ogen van de Spotify zijn jongeren die een mbo-opleiding volgen volwaardige studenten. ‘Wat Spotify betreft is iedereen die een mbo-opleiding geniet ook volwaardig student’, zegt Wilbert Mutsaers van de populaire muziekdienst. ‘Vanaf maandag 7 oktober verwelkomen we ook mbo-studenten bij Spotify Premium Student.’ Met de maatregel sluit Spotify aan bij de wetswijziging die binnenkort van kracht wordt. Wie een mbo-opleiding volgt is straks ook volgens de wet geen ‘deelnemer’ of ‘leerling’ meer, maar ‘student’. Steeds vaker worden regelingen voor studenten uit het hoger onderwijs ook opengesteld voor mbo-studenten: de ‘gelijke behandeling’ van mbo-studenten nadert zijn voltooiing.