Tandartsassistent: iets voor jou?

07 september 2022
Kan jij goed met mensen overweg en lijkt het jou leuk om het centrale aanspreekpunt te zijn van de tandartsenpraktijk? Lees dan verder in deze blog om erachter te komen of MBO Tandartsassistent(e) een geschikte opleiding voor jou is.

Als Tandartsassistent is het belangrijk dat je goed met mensen overweg kan. Jij bent het eerste aanspreekpunt en zorgt er met je brede glimlach voor dat patiŽnten zonder zorgen hun afspraak bij de tandarts kunnen voortzetten. Ook zorg jij ervoor dat de tandarts, kaakchirurg of mondhygiŽniste zijn of haar werk kan verrichten. Je ondersteunt hen in het behandelen van patiŽnten door behandelingen voor te bereiden, materialen klaar te maken voor gebruik en ook tijdens de behandeling jouw steentje bij te dragen.

Naast dat jij een ondersteunende taak hebt, voeg je je soms ook op de voorgrond door behandelingen uit te voeren zoals bijvoorbeeld het maken van rŲntgenfoto's. Je hebt dus zowel tijdens de behandeling als voor de behandeling contact met de patiŽnt om een zo fijn mogelijke behandeling te garanderen.

In 15 maanden je diploma bij Capabel Onderwijs

Uniek aan de opleiding MBO Tandartsassistent(e) bij Capabel is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden (52 lesweken) je diploma halen. Dan kun je direct aan de slag als Tandartsassistent. Dat bedoelen we nou met Kort & Krachtig! Met 4 startmomenten per jaar ťn 10 locaties verspreid door het land kun je starten waar en wanneer het je uitkomt.

Wat verdien je later als tandartsassistent(e)?

Het gemiddelde salaris van een tandartsassistent in Nederland is ongeveer Ä 1.765,- exclusief 8% vakantietoeslag. Dit kan oplopen tot een salaris van tussen de Ä 1.923 en Ä 2.664 per maand bij een dienstverband van 5 jaar. Het maximum salaris voor een tandartsassistent(e) kan oplopen tot Ä3.675 per maand. Dit kun je bereiken wanneer je jezelf bijvoorbeeld verder specialiseert tot de functie tandartsassistent-plus (preventieassistent).

Meer informatie & inschrijven

Meer weten over de opleiding? Download hier de brochure of bezoek een voorlichting!
Binnenkort al starten met jouw kort & krachtige opleiding tot Tandartsassistent? Ga via onderstaande button naar het inschrijfformulier en start op 5 september met jouw verkorte opleiding!