Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?

24 april 2024

Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?

Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.

Mbo Beveiliger niveau 2

Als je een solide basis wilt leggen voor je carrière als beveiliger, dan is het mbo Beveiliger niveau 2 de perfecte optie. Deze opleiding duurt gemiddeld 1 jaar. Tijdens deze opleiding leer je alles wat je moet weten over beveiliging, van basisprincipes tot specifieke technieken. Je krijgt les van ervaren professionals en doet praktijkervaring op die je nodig hebt om een beveiligingsrol te vervullen. Je kunt kiezen voor een thuisstudie of je kan de opleiding volgen via de Flexibele Leerweg +. Meer informatie over de mbo Beveiliger niveau 2 opleiding vind je hier.

Mbo Beveiliger niveau 3

Als je verder wil, je wil je vaardigheden uitbreiden en meer verantwoordelijkheid dragen in het vakgebied, biedt het programma mbo Beveiliger niveau 3 jou de perfecte mogelijkheid hiertoe. Deze opleiding bouwt voort op de fundamenten van niveau 2 en bereidt je voor op leidinggevende en gespecialiseerde taken. De duur van deze opleiding varieert, maar je kunt doorgaans rekenen op ongeveer 1 jaar studie. Je kunt de opleiding volgen via verschillende leerwegen, namelijk: een thuisstudie, de Flexibele Leerweg+ of de BBL-leerweg. Meer informatie over de opleiding tot mbo Beveiliger niveau 3 opleiding vind je hier.

Bekijk de opleiding Beveiliger 3

Opleidingsmogelijkheden bij Capabel Onderwijs

Of je nu kiest voor het programma mbo Beveiliger niveau 2 of niveau 3, bij Capabel Onderwijs streven we ernaar om je zo snel en effectief mogelijk op te leiden voor een succesvolle carrière in de beveiligingssector. Onze praktijkgerichte aanpak en ervaren docenten helpen je om snel de nodige kennis en vaardigheden op te doen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe je jouw carrière als beveiliger kunt beginnen bij Capabel Onderwijs.