Horeca & Toerisme

Horeca & Toerisme

Werken in de Horeca & Toerisme is werken in een gelegenheid waar je voor je plezier naar toe gaat. Denk hierbij aan gelegenheden waar je kunt eten, drinken en/of slapen. Mensen komen voor vermaak of ontspanning naar een horecabedrijf of hotel, waar jij het hun als medewerker naar de zin kunt en gaat maken. Het is een brede sector waarin veel en goed personeel wordt gevraagd.

De sector Horeca & Toerisme biedt je dan ook een ruim carrièreperspectief!
Er zijn in deze sector verschillende interessante en uitdagende functies op diverse niveaus en er zijn volop opleidingsmogelijkheden.

De meest bekende functies in de Horeca komen voor in de bediening (Gastheer/-vrouw, Barkeeper, Medewerker Roomservice) of in de keuken (Kok, Medewerker Fastfoodrestaurant of Pizzabakker). Verder zijn er volop mogelijkheden in onder meer Algemeen Management en Banqueting.
Je kunt deze functies betreden in diverse type horecaondernemingen. Denk hierbij aan een toeristenhotel, een zakenhotel een bruine kroeg, een grand café, een bistro of een luxe restaurant!
Een ding staat vast…. In de horeca is geen dag hetzelfde!

In de toeristische sector kun je gaan werken op allerlei plaatsen! Denk hierbij aan een luchtvaartmaatschappijen, reisbureaus, touroperators, hotels, recreatiecongrescentra´s, activiteitenorganisaties, VVV- kantoren, ANWB-kantoren, Schiphol, verkeersbureau's, autoverhuurbedrijven, spoorwegmaatschappijen, scheepvaartbedrijven of bungalowparken.
Wie een baan wil in de Horeca amp;& Toerisme moet in elk geval niet bang zijn de handen uit de mouwen te steken, lange dagen te maken en 's avonds of 's nachts te werken. Want werken in de Horeca & Toerisme betekent vaak werken op tijden wanneer je vrienden en familie vrij zijn. Denk hierbij aan functies zoals o.a. stewardess, reisleid(st)er, baliemedewerker, hostess of reisadviseur.
Flexibel kunnen omgaan met werktijden zijn in ieder geval een vereiste in deze sector. Je Er zijn ook functies die overdag gevuld kunnen worden, denk hierbij aan werken in een lunchrooms, (bedrijf)catering, instellingskeukens, op de luchthaven etc.

Ben je geïnteresseerd in de wereld van toerisme en/of recreatie en lijkt het je leuk om te reizen, reizen te verkopen, mensen voor of tijdens hun vakantie te adviseren en te informeren of te werken in het buitenland? Dan is deze sector iets voor jou!

Vind hier alle benodigde informatie voor een loopbaan in de sector Horeca & Toerisme!

Vacatures, Stages en BBL-plekken

Honderden werkgevers zijn op zoek naar jou!
Een groot aantal bedrijven is op zoek naar talenten in de sector "Horeca & Toerisme". Zij zijn onder meer op zoek naar starters, BBL-ers en mensen met werkervaring.

Op onze vacaturesite staan de meest interessante werkgevers met hun vacatures, stageplekken en BBL-plekken bij jou in de buurt! Klik op een subsector om te kijken of er wat voor jou tussenzit!

Beroep in beeld

Ben je op zoek naar een baan in de sector "Horeca & Toerisme" en ben je benieuwd wat jouw werkzaamheden zullen zijn? Wij hebben verschillende beroepen voor jou in beeld gebracht!
Klik hier voor onze beroepenclips in de sector "Horeca & Toerisme"!

Test je talent!

Geïnteresseerd geraakt in "Horeca & Toerisme", maar weet je nog niet of het bij jou past?
Voor jou zijn er verschillende testen ontwikkeld die je helpen om de juiste keuzes in je loopbaan te maken.

Wil je meer weten over de Horeca & Toerisme?

Kenwerk is het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de sectoren horeca, bakkerij, reizen, recreatie en facilitaire dienstverlening. Kenwerk verbindt bedrijfsleven en beroepsonderwijs om de samenleving te voorzien van gekwalificeerde mensen, nu en in de toekomst.

Kenwerk realiseert oplossingen die bijdragen aan een goed functionerende arbeidsmarkt op landelijk, regionaal en internationaal niveau. Hierbij is er oog voor de verwachtingen van het bedrijfsleven en de ambities van het onderwijs en de overheid. Klik hier voor meer informatie!