Groen & Dier

Groen = Doen!

Als we het hebben over een branche met zeer veel uiteenlopende beroepsmogelijkheden dan hebben we het wel over de Groensector. Van bloemist tot veehouder, van machinemonteur tot levensmiddelentechnoloog, van dierenartsassistent tot medewerker recreatie. In de groen is het allemaal te doen!

In de Groensector worden een aantal afdelingen onderscheiden. Denk hierbij aan:
Groene ruimte, Milieubeheer, Dierverzorging, Paardenhouderij en Paardensport, Plantenteelt, Veeteelt, Levensmiddelentechniek, De biologische land- en tuinbouw en de Veterinaire ondersteuning. De kern van alle beroepen in de Groensector is: de natuur, planten en/of dieren. In de meeste gevallen gecombineerd met contacten met mensen, klanten of belangstellenden.

Heb jij groene vingers of ben je weg van dieren dan is de groensector iets voor jou!

Vind hier alle benodigde informatie voor een loopbaan in de sector Groen!

Vacatures, Stages en BBL-plekken

Honderden werkgevers zijn op zoek naar jou!
Een groot aantal bedrijven is op zoek naar talenten in de sector "Groen & Dier". Zij zijn onder meer op zoek naar starters, BBL-ers en mensen met werkervaring.

Op onze vacaturesite staan de meest interessante werkgevers met hun vacatures, stageplekken en BBL-plekken bij jou in de buurt! Klik op een subsector om te kijken of er wat voor jou tussenzit!

Beroep in beeld

Ben je op zoek naar een baan in de sector "Groen & Dier" en ben je benieuwd wat jouw werkzaamheden zullen zijn? Wij hebben verschillende beroepen voor jou in beeld gebracht!
Klik hier voor onze beroepenclips in de sector "Groen & Dier"!

Test je talent!

Genteresseerd geraakt in "Groen & Dier", maar weet je nog niet of het bij jou past?
Voor jou zijn er verschillende testen ontwikkeld die je helpen om de juiste keuzes in je loopbaan te maken.

Wil je meer weten over de Groene sector?

Aequor biedt als kenniscentrum oplossingen voor knelpunten op de arbeidsmarkt binnen het domein voedsel, natuur & leefomgeving. Dit doen wij door het optimaal op elkaar afstemmen van bedrijfsprocessen, arbeidsmarkt- en onderwijsontwikkelingen.

Wanneer we bij Aequor spreken over het beroepsonderwijs dan doelen we met name op de aoc's en opleidingscentra voor de groene sector. Zij hebben de taak te zorgen voor een gedegen opleiding. Ook andere onderwijsvormen hebben onze belangstelling.

De wereld van het groen blijft verrassen en biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding, voor persoonlijke groei en maatschappelijk succes

Kiezen voor groen, gewoon doen! Klik hier voor meer informatie over Aequor!