Sector: Veiligheidsberoepen

Video: Beroepsmilitair

Als beroepsmilitair heb jij een uitdagende baan die zeer afwisselend kan zijn. Je kunt worden uitgezonden naar gebieden om daar bijvoorbeeld vredesoperaties uit te voeren. Als je beroepsmilitair bij de Koninklijke Landmacht bent, kun je veel verschillende beroepen uitoefenen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om als vrachtwagenchauffeur of verpleger te gaan werken. Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het leger in te gaan om de 'echte' taken van de landmacht uit te voeren zoals bijvoorbeeld oorlogs- en vredesoperaties.

In alle samenlevingen is veiligheid één van de belangrijkste aspecten om een gelukkig leven te leiden. Helaas is de veiligheid in veel landen niet te garanderen, soms zijn zij zelfs in oorlog. De Koninklijke Landmacht probeert in landen die in oorlog zijn de vrede te herstellen en in landen waar onrust is of oorlog dreigt, proberen zij de vrede te waarborgen. Omdat het werken bij de Koninklijke Landmacht niet bepaald makkelijk is, is het belangrijk dat hun toekomstige medewerkers goed opgeleid zijn.

Als beroepsmilitair bevind je, je altijd in een groep. Eigenlijk ben je nooit alleen. Onder leiding van de officier, of iemand anders met een hogere rang dan jij, voer je allerlei taken uit die je in de “echte” praktijk van pas kunnen komen. Je moet het niet erg vinden om te gehoorzamen. De aanwijzingen en opdrachten de je moet volgen, kunnen in noodsituaties van levensbelang zijn.

Een goede lichamelijke conditie is voor een beroepsmilitair heel belangrijk. Je bent daarom ook voortdurend bezig met trainingen zodat je in topvorm blijft. Dit doe je bijvoorbeeld door te oefenen op stormbanen. Op zo’n stormbaan wordt geprobeerd de realiteit zoveel mogelijk na te bootsen. Zo kruip je onder prikkeldraad door, klim je over muren heen en balanceer je op smalle planken of palen. Kracht is ook heel belangrijk in je beroep. Samen met je team train je in een speciale fitnessruimte op allerlei apparaten. Ook oefen je op een klimmuur om de realiteit na te bootsen.

Als beroepsmilitair heb je een grote uitrusting. Naast je legerkleding, draag je ook vaak een rugtas met attributen zoals een veldfles, droge sokken en een mes. Je wapen heb je altijd in het zicht en binnen handbereik.

Omdat je in situaties terecht kan komen die je voorheen niet verwacht had, kan je werk geestelijk en lichamelijk zwaar zijn. Het is daarom belangrijk dat je emotioneel stabiel bent en een goed incasseringsvermogen hebt. Je moet goed kunnen samenwerken en een gedisciplineerde instelling hebben.

Denk je dat jij geschikt bent voor het werk in het leger en spreken de werkzaamheden je aan? Dan is het werken als beroepsmilitair bij de Koninklijke Landmacht misschien wel iets voor jou!

Video's in deze sector

Er zijn 2 video's gevonden in deze sector. Klik op één van de video's om deze direct te bekijken.
 

Beroepsmilitair

Als beroepsmilitair heb jij een uitdagende baan die zeer afwisselend kan zijn. Je kunt worden uitgezonden naar gebieden…

 

Beveiligingsmedewerker

Waakzaamheid, vertrouwen, veiligheid en verantwoordelijkheid zijn termen die jou als beveiligingsmedewerker op het lijf…