Sector: Werktuigbouwkunde

Video: Werktuigbouwkundige

Kies je voor een dynamische toekomst? Wil je een afwisselende baan? Dan is het beroep Werktuigbouwkundige misschien wel iets voor jou! Werktuigbouwkundigen kom je overal tegen. Zo kun je als ontwerper, projectleider of constructeur werkzaam zijn binnen een constructiebedrijf, maar je zou je ook kunnen specialiseren in het wetenschappelijk onderzoek.

Ben je als werktuigbouwkundige werkzaam in een constructiebedrijf? Dan ben je zowel commercieel als technisch bezig. Je bent bij het gehele proces betrokken. Allereerst bezoek je, je klanten om inzicht te krijgen in hun wensen en behoeften. Wanneer je hier een duidelijk beeld van hebt, begin je met het tekenen van een eerste ontwerp. Pas wanneer de klant tevreden is met het ontwerp en het bijbehorende kostenplaatje, geef je tekenaars de opdracht om het ontwerp helemaal uit te werken. Dit proces houdt je nauwkeurig in de gaten; jij bent leidinggevende en je bent verantwoordelijk voor het eindproduct.

Werktuigbouwkunde behoort tot de bedrijfstak metaal en is zeer afwisselend. Dit zie je met name aan de verschillende soorten bedrijven die in deze tak werkzaam zijn. Elk jaar is deze bedrijfstak op zoek naar nieuwe, goed geschoolde mensen.

Een werktuigbouwkundige heeft een zeer afwisselend beroep. Hij is vaak werkzaam achter zijn bureau, maar reist ook geregeld om klanten te bezoeken. Om je vak goed uit te kunnen voeren, moet je zeer geconcentreerd en flexibel zijn. Het werken onder tijdsdruk is een werktuigbouwkundige niet vreemd; het maken van overuren is dan ook heel normaal.

Ben je in het bezit van goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, ben je zorgvuldig, nauwkeurig en kun je goed met allerlei mensen omgaan? Dan is het beroep werktuigbouwkundige jou misschien wel op het lijf geschreven.