Sector: Horeca

Video: Bartender

Als bartender kun je gaan werken in alle bars en alle mogelijke eetcafés. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een café, discotheek of casino. Het werken achter de bar is vol variatie en uitdaging! Je houdt je bezig met het bereiden en verkopen van drankjes. Of dit nou cocktails zijn of een kopje koffie… Jij kunt alles maken!

Je staat veel in contact met klanten. Je moet het dus leuk vinden om hen van dienst te zijn. Je neemt bestellingen op. Je schenkt, mixt en tapt dranken en bereidt cocktails. Tevens kan het voorkomen dat je kleine gerechten en snacks bereidt. Ook houd je de voorraad bij en ben je verantwoordelijk voor de apparatuur en het onderhoud hiervan.

Het typerende van de bartender is een sterke performance en een gezond
verantwoordelijkheidsgevoel. Je straalt enthousiasme uit en weet de gasten hierin mee te trekken, zodat je het verblijf van de gasten veraangenaamt. Zowel de bereiding als de serveertechnieken beheers jij als geen ander. Daarbij ben je sterk in het onthouden en snel uitvoeren van bestellingen. Je neemt de bestelling op en verwerkt het vervolgens in het kassasysteem.

Indien nodig of gewenst geef je advies aan de gast omtrent de diverse dranken, wijnen en kleine gerechten.
De Bartender werkt ordelijk en systematisch en beschikt over een sociaal communicatief vermogen. Je houdt rekening met de wensen van de gasten en je kan je goed inleven en verplaatsen in de situatie van de gast. Je bent flexibel ingesteld en kan goed reageren wanneer er momenten van topdrukte ontstaan.
Bij de uitvoering van werkzaamheden dien je ook rekening te houden met de bedrijfsvoorschriften op het gebied van veiligheid en milieuzorg. De Bartender bewaakt de sfeer in het bedrijf. Je signaleert risicovol en sfeerbedreigend gedrag van gasten en overlegt tijdig met collega’s hierover, zodat er op tijd kan worden ingegrepen.

Heb jij het in je om een bartender te zijn, dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!

Video's in deze sector

Er zijn 7 video's gevonden in deze sector. Klik op één van de video's om deze direct te bekijken.
 

Bartender

Als bartender kun je gaan werken in alle bars en alle mogelijke eetcafés.

 

Chefkok

Als chef-kok geef je leiding aan het keukenpersoneel. Je verdeelt de taken, stelt de menukaart samen, bestelt de ingred…

 

Gastvrouw/Gastheer

Als gastheer of gastvrouw kun je gaan werken in de horeca (hotel, restaurant en café),

 

Horeca Assistent

Als horeca assistent kun je zowel werkzaam zijn in de horeca als in de recreatie.

 

Horecaondernemer

Bij een goede horecagelegenheid draait alles om de sfeer en de gasten. Maar er kan er maar een de baas zijn; dat ben ji…

 

Hotelmanager

Als hotelmanager kan je op verschillende plekken aan het werk. Natuurlijk bij een hotel, maar...

 

Patissier

Als patissier werk je bij een (ambachtelijke) banketbakkerij,