Sector: Management & Organisatie

Video: Filiaalmanager

Als filiaalmanager heb je een veelzijdige en afwisselende baan. Je hebt de leiding over één of meerdere mensen en houd je bezig met de planning en organisatie binnen jouw filiaal. Op basis hiervan verdeel jij het werk en informeer en instrueer je jouw medewerkers voorafgaand en tijdens de werkzaamheden over de te verrichten taken. Jij bewaakt de voortgang van de werkzaamheden en ziet erop toe dat de medewerkers de werkzaamheden uitvoeren conform de gemaakte afspraken en bedrijfsprocedures. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het behalen van de omzet. Belangrijk hierbij is dat je de commerciële resultaten inzichtelijk maakt en het organisatiebeleid handhaaft. Hiervoor heb je regelmatig contact met het hoofdkantoor.

Je voert als Filiaalmanager ook enkele operationele taken uit op het gebied van ontvangst en opslag van de binnenkomende producten, afhandeling van de verkooptransactie, adviseren en helpen van klanten en de verzorging van de verkoopruimte.

Omdat je veel contact hebt met klanten moet je klantgericht en sociaalvaardig zijn. Daarnaast ben jij zoals gezegd verantwoordelijk voor de omzet en het aansturen van het personeel. Hiervoor is het belangrijk dat je een ondernemende geest hebt en vooral assertief bent. Een goede sfeer is van belang, jij zorgt er dan ook voor dat de sfeer binnen jouw vestiging goed is en blijft. Doen zich onder het personeel problemen voor, dan ben jij voor jouw personeel het centrale aanspreekpunt. Zelf leg jij verantwoording af aan jouw leidinggevende en/of het hoofdkantoor.

Spreken de werkzaamheden van een filiaalmanager je aan? Dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!

Video's in deze sector

Er zijn 4 video's gevonden in deze sector. Klik op één van de video's om deze direct te bekijken.
 

Filiaalmanager

Als filiaalmanager werk je als leidinggevende binnen een vestiging van verschillende soorten bedrijven. Dit kunnen zo…

 

Personeelsfunctionaris

Als personeelsfunctionaris heb je een breed werkveld. Je werkt vooral bij grote instellingen en bedrijven en kan aan de…

 

Projectmanager Nieuwe Media

Je kunt als projectmanager aan de slag bij internetbedrijven, uitgeverijen, game-ontwikkelaars en andere multimediabedr…

 

Vrijetijdsmanager

Als vrijetijdsmanager, ook wel ‘leisure manager’ genoemd, ga je aan de slag binnen de vrijetijdssector.